Za največjo konstrukcijo iz kock na svetu, londonski Tower Bridge, so uporabili več kot 5,8 milijona Legovih
Za največjo konstrukcijo iz kock na svetu, londonski Tower Bridge, so uporabili več kot 5,8 milijona Legovih "zidakov". Foto: Land Rover

Tower Bridge iz legokock je bil prava kulisa za razkritje pete generacije discoveryja, ki je postal stalnica v ponudbi britanske znamke in je v 27 letih naštel več kot 1,2 milijona kupcev. Most je zgrajen oziroma bolje rečeno sestavljen iz 5.805.846 Legovih "zidakov", s čimer je premagal dosedanji rekord kar za 470.646 kock. Če bi vse uporabljene kocke postavili drugo za drugo, bi segale več kot 320 kilometrov daleč oziroma od Londona do Pariza.

Ekipa pod vodstvom Duncana Titmarsha, edinega profesionalnega graditelja Lega v Združenem kraljestvu, je izjemni Tower Bridge iz kock sestavljala več kot pet mesecev. Postavili so ga v dvorani Pakington Hall v Warwickshiru v bližini Land Roverjeve tovarne, kjer bo novi discovery nastajal.

Spektakularno
Na predstavitvi so na most zapeljali kar dva nova discoveryja, nanj pa se je s helikopterja spustil svetovno znani avanturist in ljubitelj land roverjev Bear Grylls. Zato, da bi dokazali zmogljivosti novega terenca, pa so se člani jadralske ekipe Land Rover BAR, ki bo z istoimensko jadrnico prihodnje leto nastopila na tekmovanju Americas' Cup, z njim zapeljali čez 900 milimetrov globoko vodo pod mostom.

Novi discovery predstavlja nov korak v prenovi Land Roverja, saj je nastal s pomočjo nekaterih izmed 1.300 mladih inženirjev, ki opravljajo pripravništvo v različnih oddelkih. Land Rover je namreč eden izmed glavnih zaposlovalcev mladih diplomantov in pripravnikov v Združenem kraljestvu. V zadnjih nekaj letih jih je sprejel 3.000, samo v letu 2016 jih je svojo pot v podjetju začelo kar 400.