Opel Karl naj bi bil leta 2018 na prodaj tudi z električnim motorjem. Foto: Opel
Opel Karl naj bi bil leta 2018 na prodaj tudi z električnim motorjem. Foto: Opel

Nemški proizvajalec vozil Opel naj bi pripravljal električno različico svojega novega mestnega vozila karl.
Proizvajalec vozil iz Rüsselsheima naj bi električno različico karla na trg ponudil leta 2018, pišejo pri priznani nemški avtomobilistični reviji Autobild. Nemški novinarji navajajo, da naj bi baterijski akumulator zagotavljal 150 kilometrov poti z enim polnjenjem baterije.
V nasprotju z modelom s klasičnimi pogonskimi motorji mu bodo v korist večjega dosega z različnimi oblikovalskimi prijemi izboljšali aerodinamiko. Tako mu bodo na novo oblikovali masko motorja z odprtino za zrak in sprednje žaromete.
Pri Oplu so lani napovedali, da razvijajo električno vozilo, ki bo zamenjalo model ampera, električno vozilo z motorjem za podaljšani doseg. Ampera se v Evropi ni prijela, saj so lani prodali le 934 modelov, kar je velik padec v primerjavi z letom 2013, ko so po podatkih raziskave Jato Dynamics prodali 3.180 modelov.
Karl k nam prihaja letos poleti
Opel bo karla, ki v modelni paleti nadomešča odpisano agilo, k nam pripeljal letos poleti. 3,68 metra dolg avtomobil ima pet vrat in prostor za pet ljudi. Poganjal ga bo litrski trivaljnik s 55 kilovati moči, ki bo moč na kolesa prenašal s pomočjo petstopenjskega ročnega menjalnika. To naj bi bilo po zagotovilih tovarne dovolj za dinamično in varčno vožnjo, saj masa avtomobila ne presega 900 kilogramov.
V Nemčiji bo stal okoli 9.500 evrov, ponašal pa se bo s številnimi modernimi asistenčnimi tehnologijami za varno in varčno vožnjo.