Mehanizmi e-kicku omogočajo preprosto zlaganje v nekaj sekundah in prevažanje na enem kolesu, da skiroja ni treba nositi. Foto: Peugeot
Mehanizmi e-kicku omogočajo preprosto zlaganje v nekaj sekundah in prevažanje na enem kolesu, da skiroja ni treba nositi. Foto: Peugeot

Francoski proizvajalec vozil Peugeot je združil moči s švicarsko gospodarsko družbo Micro Mobility in razvil električni skuter e-kick, ki je oblikovan tako, da se ga lahko pospravi in polni v novem športnem terencu peugeotu 3008.
Podjetje Micro že več kot 20 let oblikuje inovativne in kakovostne rešitve za urbano mobilnost celotne družine. Ravno zato so ga pri Peugeot izbrali, da bi skupaj ponudili odgovor na nove izzive urbane mobilnosti.
Kot pravijo Franozi, e-kick prinaša novo izkušnjo mobilnosti s kombinacijo prevoznih sredstev, ki uporabniku omogoča, da popolnoma svobodno opravi zadnje kilometre svoje poti. Električni skiro, ki bo na prodaj v zadnjem četrtletju leta 2016, je skiro z električnim motorjem. Uporabnost so zagotovili z nizko maso, saj tehta zgolj 8,5 kilograma.

Do 25 kilometrov na elektriko
E-kick uvaja več inovacij. Električni pomožni motor "Motion Control", ki so ga razvili pri družbi Micro, je vgrajen v pod (litij-ionski akumulator) in zadnje kolo (motor), prilagaja pomoč pri vožnji in omogoča12 kilometrov avtonomije. Omogoča potovanje s hitrostjo do 25 km/h in ima za dodatno varnost poleg klasične zavore vgrajeno tudi motorno zavoro, ki med svojim delovanjem polni akumulator.
Priključna postaja (dockstation) omogoča, da uporabnik pospravi skiro v prtljažnik novega peugeota 3008, hkrati pa zagotavlja polnjenje akumulatorja, čim voznik zažene motor. Zunaj avtomobila se skiro napolni v približno eni uri, ko ga uporabnik priključi v klasično gospodinjsko električno vtičnico.