Častni gost, ameriški veleposlanik Joseph A. Mussomeli, se je pripeljal s kadilakom ameriškega veleposlaništva. Foto: Dinda Vibe
Častni gost, ameriški veleposlanik Joseph A. Mussomeli, se je pripeljal s kadilakom ameriškega veleposlaništva. Foto: Dinda Vibe

Med številnimi corvettami, kadilaki, džipi in drugimi so bili tudi taki, ki so zaradi svoje oblike ali izvora še posebej izstopali. Najbolj med vsemi ford rat rod iz Avstrije, ki si je prislužil nagrado za najboljši avtomobil dogodka (best of šov).

Med 160 udeleženci so izstopali še kenworth, ki si je prislužil nagrado za najboljši tovornjak, ford F350 V10 je bil najboljši v kategoriji pick-up vozil ali poltovornjakov, za najboljši kabriolet so razglasili chevrolet corvair, najboljši motor (best bike) je boss hoss, nagrado za najglasnejši avto si je prislužila corvetta z letnikom 1974.

Med osrednjimi dogodki šova je bila demonstracija zmogljivosti chevrolet camara, letnik 1966 z vgrajenim šestlitrskim turbo motorjem, ki zmore več kot 1200 konjskih moči in 1500 Nm navora. Z mesta do 100 km/h pospeši v dveh sekundah, do hitrost 200 km/h pa v sedmih sekundah.

Veliko zanimanja so poželi razstavljavci Harley Davidson Zagreb in vojaško vozilo slovenske vojske LKOV 4x4 Hummer.

Dogodek je bil tudi letos priložnost za vse, ki jih zanimajo ameriška vozila in bi v svoji garaži radi videli kakšnega ameriškega lepotca. Predvsem pa je bil priložnost, da so obiskovalci vsaj za nekaj ur okusili duh v preteklost, ko je onstran Atlantika vladala rokenrol kultura in punce v vintage oblačilih.