Smart forjeremy nosi krila, ki bi si jih pri Daimlerju verjetno želeli tudi za dvig prodaje. Foto: Daimler
Smart forjeremy nosi krila, ki bi si jih pri Daimlerju verjetno želeli tudi za dvig prodaje. Foto: Daimler

Malček z električnim pogonom očitno potrebuje malce dodatnega vzgona, da bi se na prodajnih lestvicah dvignil višje in pri smartu se jim je zazdelo, da bi precej vpadljiv poseg modnega oblikovalca lahko zagotovil dodatno pozornost in vsaj za nekaj vozil iz omejene serije povečal tudi prodajno kvoto. Seveda gre pri krilih na zadku avtomobila le za kozmetiko, ki na samo delovanje avtomobila ne bo vplivala, bo pa očitno precej povečala mrtvi kot za vozilom.

Tehnika ostaja enaka kot pri serijski različici dvosedežnega smarta fortwo z električnim pogonom. To pomeni motor z močjo 55 kilovatov, ki pospeši malčka od 0 do 60 kilometrov na uro v 4,8 sekunde, in zagotavlja doseganje hitrosti do 125 kilometrov na uro. Električni smart s seboj vozi baterijo z zmogljivostjo 17,6 kWh, kar zadostuje za približno 150 kilometrov dosega.

Pri smartu ob tem še dodajajo, da so modnemu oblikovalcu že ob prvih dogovorih namignili naj svojo umetniško kreativnost, ki je javnosti bolj znana iz kreacij, ki jih nosijo zvezdnice iz glasbenega sveta, kot so Lady Gaga, Madonna, Katy Perry in Rihanna, prilagodi praktični uporabi in kljub blišču ter krilom, ki so tako rekoč njegov zaščitni znak, smarta dodela tako, da bo primeren za cestno uporabo.