Toledo naj bi španski znamki dal nekaj dodatnega zagona na nekaterih velikih trgih. Foto: Seat
Toledo naj bi španski znamki dal nekaj dodatnega zagona na nekaterih velikih trgih. Foto: Seat

Kot je bilo jasno že marca po predstavitvi predserijskega prototipa se toledo po oblikovalskem eksperimentiranju z drugo generacijo vrača v tradicionalne kolesnice začetnika družine. Kljub temu pa bo kupcem ponudil več uporabnosti, saj je navidezna klasična limuzina v resnici petvratna kombilimuzina. Toledo meri v dolžino 4,48 metra, medosna razdalja 2,6 metra pa nakazuje, da bo v potniški kabini dovolj prostora tudi v drugi sedežni vrsti.

Ob objavi prvih uradnih fotografij novega toleda in najavi začetka prodaje pa so pri Seatu razkrili tudi nekaj več podrobnosti o pogonskih agregatih. Obeta se pestra ponudba sodobnih motorjev iz koncerna Volkswagen, med katerimi izpostavljajo bencinske 1,2-litrske in 1,4-litrske motorje TSI ter dizelske 1,6-litrske TDI. Razpon moči v bencinski ponudbi bo segal od 55 kilovatov (75 KM) do 90 kilovatov (122 KM), pri dizelski pa od 66 kilovatov (90 KM) do 77 kilovatov (105 KM).

Začetek prodaje na španskem in portugalskem trgu je predviden za sredino novembra letos, na preostale evropske trge bo pripeljal postopoma prihodnje leto. Kot še poudarjajo pri Seatu, pa bodo poleg domačega najpomembnejši trgi za model še Nemčija, Mehika in Turčija.