Mineva 14 let od nastanka Milenium banda. Foto: RTV SLO
Mineva 14 let od nastanka Milenium banda. Foto: RTV SLO
Anja Rupel in Aleš Klinar
Avtorja glasbe in besedila sta Aleš Klinar in Anja Rupel, posnetek je nastal v studiih Radia Slovenija, spot pa je režiral pokojni režiser Samo Milavec. Foto: RTV SLO

Začelo se je z odštevanjem let in nadaljevalo v majhni hiši, kjer so bili zbrani domači glasbeniki. Janez Bončina - Benč, Frenk Nova, Marta Zore, Tinkara Kovač, Slavko Ivančič, Darja Švajger, Andrej Šifrer, Čuki, Mia Žnidarič, Alenka Godec, Vili Resnik, Kalamari, Lara Baruca, Jan Plestenjak, Sendi, Avia Bend, Viktorji, Aleš Klinar, Anja Rupel, Irena Vrčkovnik, Cole Moretti, Karmen Stavec, Power Dancers, Nuša Derenda, Ivan Hudnik, Helena Blagne, Matjaž Jelen so le nekateri izmed njih, ki se še danes spominjajo, kako mrzlo je bilo na Šuštarskem mostu med snemanjem videospota. Eno izmed vidnejših vlog pa je v njem odigral kitarist Bor Zuljan.

Videospot je nastal v okvirue silvestrske oddaje NOVA 2000. Snemali so ga leta 1999 v Kamniški Bistrici, Rogaški Slatini, na Tartinijevem trgu v Piranu, na ladjici v Piranu in na Šuštarskem mostu v Ljubljani.

- Ponovitev Božičnega zborčka izpred 16 let danes nemogoča
- Dosje Bela snežinka: "Nekatere priredbe so neokusne!"
- Pop Design vsak božič za nos vlekli Slovence

To je bilo tudi eno izmed zadnjih večjih sodelovanj domačih glasbenikov, združenih za eno skladbo. "Mislim, da bi se to celo moralo zgoditi. Rada imam velike glasbene projekte, kjer glasbeniki, pevci, pevke združimo moči. Vse, kar prinaša malo pozitivnega vzdušja, je v teh časih hudo dobrodošlo," je za MMC dejala Godčeva.
Spomin na videospot Še tisoč let lahko obudite spodaj.