London je tako rekoč preplavljen s podobami Williama in Kate. Foto: EPA
London je tako rekoč preplavljen s podobami Williama in Kate. Foto: EPA

Podjetje Crown Jewels Condoms of Distinction, ki je kondome poslalo na police, na ovitku uporabnikom svetuje, "naj se sprostijo, uležejo in pomislijo na Anglijo", s škatlice pa se na s srčkom obrobljeni fotografiji smehljata skorajšnja mladoporočenca, princ William in njegova Kate Middleton.

Predstavnik podjetja Hugh Pomfret je prepričan, da so "kraljevski kondomi" edinstvena ideja, s katero so želeli počastiti ta veliki dan za britansko zgodovino, njihova vrednost pa bo z leti le še naraščala.

Prinčeva moč in čutnost bodoče princese
Vsak kondom je zavit v papir kraljevsko modre barve, na njem pa je slika Williama in Kate, ki si zreta v oči. "Anglija se ponaša z odprtostjo do ljubkovanja in ljubljenja, saj to počnejo že generacije. Kombinacija prinčeve moči in ustrežljiva čutnost bodoče princese vam bo prinesla kraljevski užitek," še piše na škatlici, ki vključuje tudi risbo slavnega para v postelji, "kot bo videti na poročni dan".

Podjetje sicer za to potezo ni pridobilo soglasja princa Williama, Kate ali kraljeve družine, a je prepričano, da bodo šli kondomi za med. Z njimi pa se mnogi ne strinjajo, saj menijo, da so šli trgovci v želji po zaslužku predaleč. "Gre za neokusno, morda celo žaljivo stvar. Že res, da ima princ William odličen smisel za humor, a s tem so prestopili črto. Gre le za cenen poskus zaslužka."

Buckinghamska palača se ni odzvala.