Bordel dolgo ni motil nikogar, zdaj pa je ogenj v strehi (slika je simbolična). Foto: EPA
Bordel dolgo ni motil nikogar, zdaj pa je ogenj v strehi (slika je simbolična). Foto: EPA

Bordel je nad vrtcem obratoval že več let, zapletlo pa se je šele zdaj, ko so se v soseščini pojavili letaki, s katerimi je "vroča Čehinja Tatjana" očete vabila, naj kar pridejo v zgornje nadstropje k prostitutkam, saj imajo z okna nato boljši pogled na svoje najmlajše, ki se igrajo na dvorišču.

Nazadnje se je sicer izkazalo, da letakov sploh niso delile tamkajšnje predstavnice najstarejše obrti na svetu, ampak naj bi šlo za maščevanje ljubimca ene izmed prostitutk, a bilo je prepozno, saj so starši otrok - seveda predvsem mame - že zagnali vik in krik. Številni so se pritožili, zato se je mestna uprava morala odzvati. Odločitev o izselitvi bordela so sprejeli po skupnem sestanku med vodstvom vrtca, policijo in starši v sredo zvečer.

Sicer bo trajalo še kar nekaj mesecev, da bo odločitev pravnomočna in se bo morala izseliti še zadnja prostitutka, do takrat pa bodo s posebno pregrado preprečili, da bi obiskovalci prostitutk imeli pogled na otroke, ki se igrajo na dvorišču, saj se je veliko govorilo tudi o tem, da naj bi bordel obiskovali moški s pedofilskimi nagnjenji.