Rachel McAdams v filmu izkorišča svojo podrejeno (Noomi Rapace). Foto: IMDB
Rachel McAdams v filmu izkorišča svojo podrejeno (Noomi Rapace). Foto: IMDB

33-letna kanadska igralka, ki je zaslovela z romantično dramo Beležka, nato pa kariero nadaljevala z bolj ali manj "polikanimi" romantičnimi komedijami, se je tokrat nedvomno znašla na povsem novem terenu.
Filmski napovednik, poln žgečkljivih prizorov, so objavili pred svetovnima predpremierama filma na prihajajočih filmskih festivalih v Benetkah in pozneje še v Torontu.
Predelava francoskega filma
Gre sicer za predelavo filma Love Crime (2010) francoskega režiserja Alana Corneauja, v katerem sta zaigrali Kristin Scott Thomas kot Christine (v ameriški različici McAdamsova) in Ludivine Sagnier kot Isabelle (zdaj Rapaceva).

32-letno Noomi Rapace smo nazadnje videli v švedskem izvirniku Dekleta z zmajevim tatujem, v Sherlocku Holmesu: Igra senc (prav tako skupaj z McAdamsovo), v znanstvenofantastičnem spektaklu Prometej, pa tudi v švedsko-finskem filmu Onstran (Svinalängorna), ki je na lanskem Ljubljanskem filmskem festivalu dobil nagrado občinstva.
Novi Prvinski nagon?
V filmu Strast (Passion) McAdamsova igra Isabellino vodjo, a se nenehno okorišča z njenimi poslovnimi idejami. Christine uživa v obvladovanju in nadziranju mlajše podrejene in jo korak za korakom vodi v vse globljo igro zapeljevanja ter manipulacije, dominance in ponižanja.

Film bo v kinematografe prišel šele prihodnje leto, tisti, ki pa so ga že videli, ga primerjajo z De Palmovo klasiko Oblečena za umor in Prvinskim nagonom, pod katerega pa se je podpisal Paul Verhoeven.
71-letni De Palma je že stari znanec beneškega festivala, saj je na njem v zadnjih letih predstavil vojno dokudramo Necenzurirano in ne ravno najbolje ocenjeno kriminalko Črna dalija.