Mnogo članov kluba ima več žena. Foto: EPA
Mnogo članov kluba ima več žena. Foto: EPA
V Maleziji so sicer ženske relativno emancipirane in zavzemajo vodilne položaje v vladi. Foto: EPA

V 115 strani obsegajoči knjigi z naslovom Islamski seks ustanoviteljica "Kluba ubogljivih žena" opisuje svoje izkušnje in misli o zakonskem stanu. Knjiga vsebuje dele, ki dajejo navodila, kako bi morali pari fizično in duhovno sprejeti spolni odnos, knjiga pa trdi, da večina žensk zadovolji le 10 odstotkov spolnih potreb svojih soprogov.

Voditelji kluba, ki trdijo, da bi morala žena služiti svojemu soprogu kot "dobra spolna delavka" in "kurba", so knjigo prejšnji mesec pokazali novinarjem, da bi tako pregnali "napačne predstave", da je obscena in ponižujoča do žensk. Pravijo, da naj bi bila knjiga, ki ne vsebuje nobenih eksplicitnih fotografij, duhovni vodič, namenjena izključno članom kluba, da bi bolje razumeli seks.

Maloštevilni klub
Mnogi Malezijci so se klubu odrekli, češ da se roga moderni vlogi spolov v državi, kjer ženske zavzemajo ugledne položaje tako v vladi kot tudi v zasebnem sektorju. Z notranjega ministrstva so sporočili, da je vladni oddelek za islamske zadeve priročnik preučil in predlagal prepoved na podlagi utemeljitve, da bi lahko zmedel malezijske muslimane glede tega, kaj je pri verskem nauku še sprejemljivo. Ljudi, ki bi jih ujeli s priročnikom, čaka denarna kazen, tiste, ki bi knjigo preprodajali, pa zaporna.

Klub naj bi v Maleziji štel vsaj 800 članov, podružnice pa ima še v Indoneziji, Singapuru, Jordaniji in Veliki Britaniji. Številni člani so v poligamnih zakonskih zvezah, saj trdijo, da ta praksa pomaga možem, da se izognejo prešuštvu. Mednarodna podpredsednica kluba Rohaja Mohamad je pred časom v intervjuju za neki malezijski časnik skušala razložiti provokativne razglase kluba: "Eva je bila ustvarjena, ker je imel Adam potrebe. Moški imajo (spolne) potrebe, ki jih ne morejo nadzirati. In če te potrebe niso zadovoljene, bodo moški poiskali drugo žensko. Bog jih je ustvaril takšne."