Kele je s svojim soloprvencem lani dosegel kar lep uspeh - singel Tenederoni je bil velika uspešnica na alternativnih radiih. Foto: EPA
Kele je s svojim soloprvencem lani dosegel kar lep uspeh - singel Tenederoni je bil velika uspešnica na alternativnih radiih. Foto: EPA

Pevec britanske indierock skupine Bloc Party je za NME razkril, da se seli v ZDA, da bi tam končal svoj prvi literarni poskus, najverjetneje "erotične spomine".
"V prihodnjih tednih se selim na Manhattan," je povedal Okereke. A čeprav je pevec posnel večino svojega soloalbuma The Boxer v New Yorku, ima tokrat v mislih štetje besed, ne mešalno mizo. "Pišem knjigo in si želim iti nekam, da jo dokončam," je dejal.
"Spolno nabit material"
Okereke knjige ali založnika uradno še ni napovedal, je pa poleti omenil, da piše zbirko kratkih zgodb, "erotične spomine, ki bodo podrobno opisovali moje izkušnje z grupicami zadnjih petih let".

"Zgodbice sem začel pisati leta 2009, ko smo bili na turneji," je povedal Kele za revijo Eye. "Ko si nenehno na poti, ni kaj početi, zato je dobro, da imaš nekaj, kar ti zaposli um. Pričakujete lahko nekaj popolnoma spolno nabitega materiala. Pričakujete lahko tudi nekaj zmerjanj in osramotitev zvezdnikov. Vroče bo."

Eno izmed teh zgodb je bila avgusta objavljena v spletnem literarnem časniku Five Dials.
Glede ponovne aktivnosti Bloc Partyja, ki imajo premor že dobro leto, pa je Kele dejal: "Trenutno ne razmišljam o tem. Bloc Party se je srečal enkrat pred božičem, a v tem hipu sem osredotočen le na knjigo."