Oblačila v hotelu Desire niso obvezna. Foto: Uradna stran hotela
Oblačila v hotelu Desire niso obvezna. Foto: Uradna stran hotela
Koncept: slastno erotičen. Foto: Uradna stran hotela

Hotel Desire Resort, namenjen le odraslim, je med vrhom, kot običajno, združeval posel in zabavo.
In to v času, ko so voditelji najmočnejših gospodarstev sveta zavzeli mehiško letovišče Los Cabos, ko je vojska patruljirala po ulicah in plažah ter ko so bila ob obali zasidrana plovila mornarice, pripravljena na morebitno posredovanje.

Desire se oglašuje kot "slastno erotičen" hotel, kjer so oblačila neobvezna, goste pa spodbujajo, da se s svojimi partnerji ali drugimi enakomiselnimi pari prepustijo svojim fantazijam.
Goste v hotelu prisotnost vojske, poostrena varnost in kaotičen promet - vse stranski produkt deljenja letovišča z najmočnejšimi možmi na svetu - niso motili, temveč jih je dodatna varnost razveselila. "Počutijo se varnejše, ker gredo lahko ven in se počutijo bolj varne," je povedal Jhaxiri, 19-letni receptor hotela.

Slačenje v senci vrha
Desire stoji le nekaj sto metrov od glavnega tiskovnega središča vrha G20 in le streljaj od kraja, kjer so pogajalci razpravljali o velikopoteznih načrtih za rešitev evropske dolžniške krize.
In medtem ko so bili ameriški predsednik Barack Obama, ruski predsednik Vladimir Putin in drugi svetovni voditelji sredi napetih razprav o vsem od nasilja v Siriji do trgovinske politike, so gostje hotela Desire opuščali vse skrbi in zadržke.
"Prvi večer tu se namestijo in sprostijo. Drugi večer začenjajo spoznavati pare in do tretjega ali četrtega večera se začnejo že slačiti v bazenu. Povsem se privadijo," pove Jhaxiri.
Čeprav je peščica nič hudega slutečih novinarjev, ki so pokrivali vrh G20, rezervirala sobo v hotelu Desire, delegati in varnostno osebje niso imeli vstopa, saj hotel sprejema le pare.