Lova na zajčice so se udeležila številna dekleta, željna te vloge. Foto: EPA
Lova na zajčice so se udeležila številna dekleta, željna te vloge. Foto: EPA

V hotelu Sands Macao v posebnem kitajskem upravnem območju Macao so odprli tamkajšnjo prvo podružnico kluba Playboy, ki letos praznuje 50 let obstoja. Klub je opremljen v razkošnem Playboyevem slogu, ponaša se z visokotehnološko opremo in zasebnimi igralnicami. Tam bodo potekali glasbeni in plesni nastopi v živo, za petičneže pa bo na voljo posebna ponudba, prilagojena azijskim obiskovalcem. Ob odprtju kluba je potekal tudi "lov na Playboyeve zajčice", ki so se ga udeležila številna dekleta, željna te vloge.

Najbolj priljubljena igra pai gow
Poleg zgodovinskih ostankov kolonializma - v 16. stoletju je Macao zasedla Portugalska, ki je kolonijo upravljala do leta 1999 - so največja znamenitost območja Macao prav igralnice. Uzakonjene so številne oblike iger na srečo, med njimi pa je najbolj priljubljena pai gow, ki se igra s kitajskimi dominami.

Najštevilčnejši obiskovalci tamkajšnjih igralnic so Hongkonžani, ki si pogosto privoščijo enodnevne izlete v Macao, kamor se odpravijo kar z redno linijo trajekta. Polotok Macao leži 70 km jugozahodno od Hongkonga in 145 km od Guangdžouja.