V posteljo partnerja prineseta tudi svojo preteklost. Foto: Lloyds
V posteljo partnerja prineseta tudi svojo preteklost. Foto: Lloyds

Saj veste, da pravijo: ko seksaš s svojim trenutnim partnerjem, pravzaprav ne seksaš samo z njim, ampak tudi z vsemi njegovimi prejšnjimi partnerji in še s prejšnjimi partnerji teh partnerjev! Ljudje pa vse prevečkrat pozabljajo, da partnerja v posteljo prineseta tudi svojo preteklost, menijo strokovnjaki v Veliki Britaniji, kjer je raziskava pokazala, da je od lani število spolno prenosljivih bolezni naraslo.

Pri farmacevtski družbi Lloyds so se v okviru kampanje za ozaveščanje o nevarnostih nezaščitenih spolnih odnosov odločili za zanimiv korak. Upoštevali so podatke, da ima Britanec v povprečju devet spolnih partnerjev, Britanka pa 6,3.

Na splet so postavili kalkulatorček, v katerem najprej označite svoj spol in starost. Nato vpišete dosedanje število svojih spolnih partnerjev in odgovorite na vprašanje, ali so bili vsi istega spola. Za vsakega posameznega partnerja nato označite, koliko je bil star, ko ste spali z njim, in kliknete na "izračunaj". Na zaslonu se vam bo izpisalo število, ki predstavlja skupek vaših posrednih in neposrednih spolnih partnerjev. Opozarjamo vas, številke so lahko precej vrtoglave! Boste poskusili in izračunali tudi sami?