Glavne junakinje serije Seks v mestu so se v šestih sezonah pozabavale s 94 moškimi in eno žensko. Foto: Uradna spletna stran filma
Glavne junakinje serije Seks v mestu so se v šestih sezonah pozabavale s 94 moškimi in eno žensko. Foto: Uradna spletna stran filma
Anna Faris
Anna Faris ima glavno vlogo v filmu, ki je spet obudil razpravo o zloglasni "številki". Foto: EPA

V filmu z naslovom What is your number? (Kateri je pravi?) v glavni vlogi nastopa Anna Faris kot samska Ally, ki nekega jutra prebere članek, ki opozarja, da imajo ženske, ki so imele več kot 20 ljubimcev, manj možnosti, da najdejo pravo ljubezen: "V Ameriki 96 % žensk, ki so imele 20 ljubimcev ali več, ne more najti moža - rezultat raziskave dr. Helen Fig s harvardske univerze."

Ally ugotovi, da je že dosegla mejno število intimnih partnerjev, zato začne svojega naslednjega partnerja iskati kar med svojimi nekdanjimi, filmska zgodba pa je že naletela na velik odziv na svetovnem spletu - uporabniki si tako na blogih in spletnih forumih že zastavljajo vprašanje: Kdaj je spolnih partnerjev preveč.

Največ Samantha ...
Enako vprašanje si je zastavljala tudi Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) v kultni seriji Seks v mestu, ko je se spraševala: "Če si 30-letna ženska na Manhattnu, se ne želiš ustaliti in si spolno aktivna, je neizbežno, da boš končala pri določenem številu spolnih partnerjev, ampak koliko moških je preveč moških? Smo le odporne proti romancam ali smo lahkoživke?" Pri New York Daily Newsu so po končanih vseh šestih sezonah te uspešne nanizanke (in pred filmoma Seks v mestu 1 in 2) sešteli, da so si štiri glavne igralke skupaj v tem času posteljo delile s 94 moškimi in eno žensko. Največ "bližnjih srečanj" je imela seveda radoživa Samantha - z 41 moškimi in eno žensko, Carrie in Charlotte sta ujeli 18 žrebcev, enega manj pa Miranda.

... najmanj Chandler!
Na podoben način je razmerja v seriji Prijatelji letos, sedem let po končanem snemanju, pod drobnogled vzela spletna stran splitsider.com. Joey Tribbiani je zamenjal 17 spolnih partneric, izenačena na drugem mestu sta končala Pheobe Buffay in Ross Geller - oba sta imela 16 partnerjev. Rachel Green je imela 14 partnerjev, najmanj partnerjev sta imela zakonca Geller-Bing - Monica jih je imela 13, Chandler pa devet, preden sta se poročila.

Razlika med mestom in podeželjem
To temo je za svoj roman 20 Times a Lady - o Neyorčanki, ki si priseže, da ne bo seksala z več kot 20 moškimi - raziskovala tudi pisateljica Karyn Bosnak in ugotovila, da je število spolnih partnerjev tipične Newyorčanke še enkrat višje od povprečja na državni ravni: "Ženske v drugih delih države se običajno poročijo veliko mlajše, v New Yorku pa ni nič posebnega, če si v 30 letih in še vedno samska. Tukaj je pomemben tudi dejavnik anonimnosti, saj se ženska v New Yorku lahko sestaja z moškimi iz različnih družbenih krogov, če pa si zamenjala 20 spolnih partnerjev in živiš v malem podeželskem mestu, pa to ni preveč dobro."