Lepotička Sara Carbonaro, ki naj bi misli španskega vratarja speljala stran od gola. Foto: EPA
Lepotička Sara Carbonaro, ki naj bi misli španskega vratarja speljala stran od gola. Foto: EPA

Britanski mediji so za slabo posredovanje Ikerja Casillasa na tekmi proti Švici okrivili kar vratarjevo dekle, špansko televizijsko voditeljico Saro Carbonaro, ki je stala za golom in tako motila nogometaševo zbranost. Po mnenju nekaterih se je tako potrdila stara teorija - dekleta in žene nogometašev na velikih tekmovanjih nimajo česa iskati, saj nogometaše samo dekoncentrirajo!

Z njimi se strinja tudi angleški nogometni selektor Fabio Capello, ki je na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki svojim nogometašev močno omejil stike z njihovimi spremljevalkami, vidijo jih lahko samo en dan v tednu, in sicer po tekmi.

Nekateri zagovarjajo prav nasprotno stališče: spolna dejavnost pred tekmo nogometaše sprošča in jim vliva voljo za nove zmage. Precej več zasebnega manevrskega prostora je trener Parreira tako namenil svojim južnoafriškim varovancem: "Saj nismo v vojaškem taboru ali zaporu," pojasnjuje. Z njim se strinja tudi brazilski selektor Dunga, ki se ravna po motu Živi in pusti živeti. "V prostem času naj vsak počne tisto, kar hoče," pravi.

Razigrani Argentinci
Še bolj sproščen duh preveva argentisko nogometno reprezentanco. "S seksom pred tekmo ni nič narobe, vsaj dokler se ne dogaja ob dveh zjutraj ob steklenici šampanjca," je izjavil reprezentančni zdravnik Donato Villani. Še dlje pa je šel med zmagovitim pohodom na svetovnem prvenstvu leta 1986 takratni selektor Carlos Bilardo: "Seks pred tekmo je povsem v redu, samo ženska naj bo tista, ki opravi večino dela," je dejal.