Dokler si parček izkazuje ljubezen osebno in ne (samo)prek računalnika, še ni razloga za skrbi ... Foto: EPA
Dokler si parček izkazuje ljubezen osebno in ne (samo)prek računalnika, še ni razloga za skrbi ... Foto: EPA

Če ste za moške na prvem mestu še vedno ve, ženske, ste lahko precej srečne. Zaposleni pri Microsoftu, natančneje tisti, ki skrbijo za iskalnik bing.com, so opravili raziskavo o moški navezanosti na računalnike.

Ugotovili so, da več kot četrtina moških ob jutrih raje "objame" svoj prenosnik kot nežnejšo polovico. 28 odstotkov žensk se tako lahko poslovi od jutranjega stiskanja, kramljanja in zajtrka v postelji, saj moški, še preden si oblečejo sveže spodnjice, že brskajo za novicami in podatki na medmrežju.

Ugotovili so še, da se kar 89 odstotkov moških pred nakupi prej o določenem izdelku pozanima na svetovnem spletu, še vedno pa je ena stvar, pri kateri najbolj upoštevajo mamino mnenje - izbira rojstnodnevnih in božičnih voščilnic, ki jih nato pošljejo sami.

Strokovnjakinja za medčloveške odnose Rachel Lawes je o tem dejala: "Ženske ne bi smele spleta dojemati kot tekmeca, saj ga navsezadnje prav vsi v kakšnem trenutku dneva nujno potrebujemo. Če se moški pred spanjem ali ob jutranjem bujenju najprej posveti računalniku, se ne razburjajte, saj to pomeni, da se bo lahko po nekaj minutah povsem posvetil le vam. Če pa na spletu preživi več časa, poskusite brskati po straneh z njim."