Radijska oddaja Izlivi se je od poslušalcev poslovila tudi na blogu na MMC-jevem Mojem spletu. Foto:
Radijska oddaja Izlivi se je od poslušalcev poslovila tudi na blogu na MMC-jevem Mojem spletu. Foto:

V blogu na MMC-jevem Mojem spletu so ustvarjalci oddaje Izlivi v torek zvečer zapisali: "Oddaje IZLIVI z novo programsko shemo ne bo več na programu, obstoječe oddaje v arhivu pa so na voljo še naprej za poslušanje." Takoj za tem je sledil komentar znanega slovenskega psihoanalitika Romana Vodeba, ki je zapisal: "Škoda ... - še bi se dalo."

Prva oddaja je bila na sporedu 7. januarja 2009 ob 21.40, gejevski aktivist Matija Blažič pa je skupaj z Liano Buršič gostil psihiatra Slavka Ziherla in svetovalko za medosebne odnose Alenko Berlot Košiček, ki sta poskušala odgovoriti na vprašanje, zakaj je spolnost najpomembnejša na svetu.

V naslednjih dveh letih so se o spolnosti in medsebojnih odnosih pogovarjali s številnimi strokovnjaki in se lotevali različnih tem, kot so: spolnost in mladi, afrodiziaki, pornografija, vzdržnost, ljubosumje, spolno nasilje, odnos Slovencev do spolnosti, spolnost med nosečnostjo, islam in seksualnost, katoliško razumevanje in seksualnost ...

Na tej povezavi lahko poslušate še zadnjo oddajo Izlivi, ki je bila na sporedu prejšnji teden, govorili pa so o načinih spodbujanja spolne sle.

Darja Groznik, odgovorna urednica 1. programa Radia Slovenija, je ob novici o ukinitvi oddaje na MMC sporočila, da je bila odločitev o umiku sprejeta v okviru Uredništev na prvem radijskem programu, usklajena z direktorjem Radia Miho Lamprehtom in verificirana na radijskem kolegiju 11. januarja 2011. "Oddaja je umaknjena, ker se je vsebinsko izčrpala, novinarjev, ki sta skrbela za to oddajo, na prvem programu ni več, izčrpal se je tudi seznam strokovnjakov, ki se ukvarjajo s tem področjem. Naj še povem, da bomo te vsebine obravnavali v oddajah in rubrikah Prvega programa, zato z umikom oddaje Izlivi ne umikamo teh vsebin z našega programa," dodaja Groznikova.