Playboy TV bo leta 2011 prinesel nov sklop do
Playboy TV bo leta 2011 prinesel nov sklop do "žensk prijaznejših" erotičnih vsebin. Foto: EPA

Playboy Channel je plačljiv televizijski program za odrasle, ki je začel v ZDA oddajati leta 1982, ponujal pa je mehko pornografijo. Tako bo ostalo tudi v letu 2011, vendar pa bodo program obogatili s šestimi novimi oddajami, ki bodo mešanica dokumentarnih filmov in resničnostnih šovov.

Prva oddaja Brooklyn Kinda Love prihaja na spored že 15. januarja, v njej pa bodo gledalci lahko spremljali ljubezensko življenje štirih parov. Poudarek bo še vedno na erotiki, vendar bodo večjo pozornost namenili intimnosti in gradnji razmerja kot pa golim telesom. Druge oddaje se bodo zvrstile do konca leta, projekt pa bo pri Playboyu poimenovali Television for 2 (Televizija za dva).

Gary Rosenson, eden izmed vodilnih mož televizije Playboy TV, je povedal, da so se za novi projekt odločili po dobrem letu raziskovanj in posvetovanj s testnim občinstvom: "Osredotočili se bomo na do žensk prijaznejše erotične vsebine. Prepričan sem, da smo z novim tipom oddaj našli televizijsko nišo, ki je do zdaj še nikomur ni uspelo zapolniti," je dejal.