Kakšno pa je razmerje v dolžini vašega kazalca in sredinca? Foto: EPA
Kakšno pa je razmerje v dolžini vašega kazalca in sredinca? Foto: EPA
Stopala
Prepričanje, da lahko iz velikosti stopal sklepamo o velikosti penisa, so znanstveniki že pred časom ovrgli. Foto: EPA

Najnovejša raziskava južnokorejskih znanstvenikov pod vodstvom Taeja Beoma Kima je pokazala, da obstaja povezava med razmerjem dolžin kazalca in sredinca ter velikostjo moškega spolnega organa.

Skupina urologov iz univerzitetne bolnišnice Gačon v mestu Inčeon je 144 bolnikom, starejšim od 20 let, ki so prišli v bolnišnico na operacijo (ta ni bila povezana z dolžino penisa), najprej izmerili dolžine kazalcev in sredincev na desni roki. Ta se je, pojasnjuje Tae Beom Kim, izkazala za zanesljivejšo - rezultati merjenj na levi roki so namreč pokazali preveč odstopanj.

Manjši, kot je koeficient dolžine prstov, večji je penis
Ko so bolnika uspavali in pripravili na operacijo, so raziskovalci izmerili še dolžino penisa - najprej v "normalnem" stanju, nato pa že raztegnjenega. Dolžina raztegnjenega je sicer podobna dolžini penisa v erektivnem stanju, so v poročilu zapisali raziskovalci. Na koncu so ugotovili, da lahko iz razmerja med dolžinama obeh prstov sklepamo tudi o dolžini penisa - manjši, kot je koeficient, daljši je penis oz. večja je njegova raztegnjena dolžina.

Dolžina prstov določena z ravnjo hormonov
Z drugimi besedami to pomeni: če sta oba prsta približno enako dolga oz. je razlika med njima manjša, je penis večji. Čeprav se zdi, da je teorija bolj za lase privlečena, Tae Beom Kim trdi, da ni tako. Dolžina obeh omenjenih prstov je namreč določena že pred rojstvom s količino spolnih hormonov (tako testosterona kot estrogena), kar so znanstveno dokazali že pred časom, in ni nerazumljivo predvidevati, da je tudi dolžina spolnega organa pogojena s hormoni, še pravi znanstvenik v študiji, objavljeni v ponedeljek v Azijski androloški reviji.

O prstih je bilo povedanega že veliko
Na splošno je bilo do zdaj opravljenih že ogromno raziskav, povezanih z dolžino kazalca in sredinca - pri ženskah sta tako oba prsta približno enako dolga, medtem ko je moški kazalec praviloma krajši.

Leta 2000 so raziskovalci na univerzi Berkley povzročili pravo malo revolucijo, ko so zatrdili, da imajo ženske s homoseksualnimi nagnjenji podobno razmerje med obema prstoma kot moški. A pri moških povezava ni bila tako očitna. Razlike med razmerji dolžine prstov pri homo- ali heteroseksualnih moških so bile namreč zanemarljive - izjema so bili le homoseksualci, ki imajo več starejših bratov, s čimer so že prej povezovali homoseksualnost.