Spolnost je pomemben del partnerskega odnosa. Foto:
Spolnost je pomemben del partnerskega odnosa. Foto:

Več kot polovica izmed 3.500 vprašanih žensk je namreč dejala, da dajejo pobudo za ljubljenje vsaj tako pogosto kot njihovi partnerji. Poleg tega so presenetile, ker je velika večina na lestvici od ena do deset kakovost svojega spolnega življenja ocenila z visoko oceno 8, le šest odstotkov pa je z njim popolnoma nezadovoljnih - za enico.

Odstotek med rjuhe skoči vsak dan
Tri četrtine Britank so še dejale, da si želijo še več posteljnih dejavnosti - in hkrati potožile, da je ovira na poti do uresničitve njihovih želja moški, ki pogosto zavrne njihove namige in pobude. Raziskava je tako privedla do ugotovitve, da se povprečen britanski par ljubi enkrat na teden. Le osem odstotkov je takih, ki so intimni od dva- do trikrat, zanemarljivih 1,4 odstotka pa si čas za spolnost vzame kar vsak dan.

Ugotovili so še, da tretjina parov s spolnostjo "trguje" - da si obljubljajo večerno ljubljenje, če bodo opravljena hišna dela, po drugi strani pa jih 61 odstotkov "to" še vedno počne predvsem zato, ker v tem uživajo.

Trije izmed petih parov so dejali, da se je njihovo spolno življenje poslabšalo, potem ko so postali starši, petina pa jih meni nasprotno - da je šele takrat zares vzcvetelo.