Doživljanje orgazma so si ameriški študenti lahko ogledali v živo (slika je simbolična). Foto: Youtube
Doživljanje orgazma so si ameriški študenti lahko ogledali v živo (slika je simbolična). Foto: Youtube

Priznani profesor s čikaške univerze Northwestern je želel svojim študentom v okviru predavanj kar najbolj slikovito prikazati različne oblike fetišizma, zato je v predavalnico povabil posebno gostjo. Najprej jim je zavrtel posnetek ženskega doživljanja orgazma, nato pa je pred kateder stopila 25-letna Faith Kroll.

Nekaj več kot 100 navzočim študentom je zaupala, da ne verjame, da je bil ta orgazem pristen, in dodala, da sama najbolj uživa, ko jo gleda velika množica ljudi. Krollova se je začela slačiti, takrat pa se ji je pridružil še njen zaročenec in jo s pomočjo erotične igračke pred osuplimi študenti pripravil do (pravega) orgazma.

Vroča demonstracija se je zgodila konec februarja, a polemike o (ne)primernosti tega učenega procesa so se v ZDA šele dobro začele. Zgodba je napolnila medije po vsej državi in na profesorja Johna Michaela Baileyja se je usul plaz kritik v slogu: "Ne spodobi se, da našim otrokom kar v šoli prikazujejo spolni akt v živo!". Bailey pa se brani: "Na to predavanje so prišli samo tisti študenti, ki so to hoteli, saj predavanje ni bilo obvezno, bili pa so tudi vnaprej opozorjeni, kaj jih čaka."

V priloženem posnetku si lahko ogledate eno izmed številnih televizijskih debat, ki jih je sprožila poteza profesorja Baileyja.