Predčasno odpiranje daril ni dovoljeno! Foto: Sun
Predčasno odpiranje daril ni dovoljeno! Foto: Sun

Pri angleškem tabloidu The Sun so namreč pripravili posebno elektronsko izdajo adventnega koledarja za odrasle, ki namesto čokoladnih presenečenj dobijo taka bolj mesena. Del tabloida The Sun je namreč tudi znamenita stran 3 (Page 3), ki prikazuje privlačna dekleta "zgoraj brez".

Dekle se je na tretji strani Suna prvič pojavilo leta 1969, ko je časnik prevzel mogotec Rupert Murdoch, vendar je bilo takrat še popolnoma oblečeno. Krpice z zgornjega dela telesa pa je dekle prvič odvrglo 17. novembra 1970. Šlo je za odločitev na lastno pest urednika Larryja Lamba, medtem ko je bil Murdoch na službeni poti. Čeprav je Murdoch najprej pobesnel, si je premislil, takoj ko je videl, da je naklada časopisa zaradi slike dekleta zgoraj brez poskočila kar za 40 odstotkov.

Ne kukajte!
Vendar, pozor! Če vas zanima, kako je videti na primer božična lepotica, boste morali počakati do 25. decembra. Napis, ki se pojavi, vas namreč (ne)prijazno opozori, da kukanje vnaprej ni dovoljeno in da se vrnite takrat, ko se bo datum na koledarju ujemal s številko na darilcu, ki ga želite odpreti.