Vroči prizori vedno burijo domišljijo gledalcev. Foto: YouTube
Vroči prizori vedno burijo domišljijo gledalcev. Foto: YouTube

Ljubezensko razmerje med glavnima junakoma je vedno tisto, kar drži gledalce prikovane pred malimi zasloni in jih pušča v ugibanju, kdaj se bo vsa ljubezen preselila v spalnico. Hollywood očitno počasi, ampak res počasi opušča idejo, da so najboljše stvari tiste, ki ostanejo skrite in vznemirjajo domišljijo gledalca. Ustvarjalci serije The Good Wife tako za naslednjo sezono obljubljajo vroč prizor oralnega občevanja glavnih junakov pred kamero, je pred dnevi poročala tiskovna agencija AP.

A od prvega lezbičnega poljuba v Zakonu v Los Angelesu do najstniških orgij v seriji Brez sledu so bili premoščeni že marsikateri tabuji v zabavni industriji, kjer se je mnogokrat izkazala predvsem njena (ne)toleranca do spolnih prizorov.

Nekatere največje prelomnice v zabavni industriji, ko besede oz. dejanja nanesejo na erotiko, si lahko pogledate spodaj.


Ustnici C. J. Lamb (ki jo je uprizorila Amanda Donohoe) in Abby Perkins (v njen lik se je vživela Michelle Green) sta se v seriji Zakon v Los Angelesu (L.A. Law) prvič dotaknili leta 1991. Njun poljub je šel v zgodovino televizije, kajti bil je prvi v tako imenovanem 'prime timu' (torej najbolj gledanem terminu). A ni ostal osamljen primer, nasprotno, sprožil je pravi val vročih lezbičnih prizorov: od Sarah Jessice Parker in Alanis Morissette v seriji Seks v mestu (2000), Jennifer Aniston in Winone Ryder v Prijateljih (2001), Mische Barton in Olivie Wilde v O. C.-ju (2005) do Teri Hatcher in Eve Longorie v Razočaranih gospodinjah (2009).

Ko se je leta 2008 vrnila najstniška serija 90210 (ki je nastala na pogorišču Beverly Hillsa 90210), se je vse vrtelo okoli podiranja seksualnih ovir. V prvi epizodi tako ena izmed glavnih junakinj Annie Wilson (igra jo Shenae Grimes) opazi svojega nekdanjega fanta Ethana Warda (igra ga Dustin Milligan) čez vetrobransko steklo njegovega parkiranega avtomobila, nekaj sekund pozneje se v kadru pojavi tudi dekle, ki je pravkar dvignilo svoj obraz od njegovega mednožja. Prizor oralnega občevanja – pa čeprav je bil posnet zelo diskretno – ni bil dobro sprejet med oboževalci niti kritiki. Oglasila se je tudi nekdanja zvezdnica serije Jennie Garth, ki je za Entertainment Weekly ob tem izjavila: "Aaron Spelling (oče serije) bi se zdaj obračal v grobu." Svet staršev (Parents Television Council) pa je šel še korak dlje in poskušal prepričati gledalce, da bi bojkotirali televizijsko postajo, ki je 'sporni' prizor dovolila predvajati.

ABC-jeva serija Newyorška policija (NYPD Blue) je takoj na začetku predvajanja, leta 1993, povzročila pravo ogorčenje javnosti. Kar nekaj organizacij je bojkotiralo serijo, medtem ko je nekaj podružničnih kanalov zavračalo predvajanje prve epizode. Razlog? Vroči prizori, ki so v drugi sezoni vključevali tudi golo zadnjico detektiva Andyja Sipowicza (uprizoril ga je Dennis Franz). Franz se je tistega prizora pozneje spominjal v intervjuju za Entertainment Weekly: "Bil je eden izmed najbolj spomina vrednih prizorov v vsej seriji."

Junak Simpatij (Dawson's Creek) Jack McPhee (uprizoril ga je Kerr Smith) je svojo simpatijo do Ethana (v njega se je vživel Adam Kaufman) izkazal v enem izmed najbolj vročih moških poljubov v seriji, ki je bila predvajana v najbolj gledanem terminu leta 2001. Entertainment Weekly ga je takrat opisal kot "prelomni, vendar na veliko žalost prehitri dotik z ustnicami". V nasprotju z drugimi ženskimi junakinjami je Jack nadaljeval poljubljanje moških in utrdil pot junakom, kot sta bila Kevin in Scotty v seriji Bratje in sestre ter Justin v Grdi rački.

Leta 1968 sta v eni izmed najuspešnejših znanstvenofantastičnih serij Zvezdne steze kapitan Kirk (ki ga je uprizarjal William Shatner) in poročnica Uhura (zaigrala jo je Nichelle Nichols) podrla rasne razlike. Ko je med njima preskočila iskrica, je televizija v svoje anale zapisala prvi medrasni poljub. "Tako me je strah," pove Uhura, tik preden se skloni h kapitanu Kirku. Ta pa ji dvoumno odvrne: "Tako drugi želijo, da se počutiš." Prizor je v času gibanja za človekove pravice precej kontroverzen. Postaje po južnem delu ZDA so prepovedale epizodo, medtem ko je na Otoku domnevno niso želeli predvajati kar 25 let.

Kjer je kri, naj bo še seks. Vampirske serije že dobro desetletje rušijo številne tabuje. V eni izmed epizod Izganjalke vamirjev (Buffy: The Vampire Slayer) se je Willow (v njo se je vživela Alyson Hannigan) predala vročim strastem s Kennedy (zaigrala jo je Iyari Limon). Šlo je za prvi lezbični seks, ki ga je kadar koli predvajala katera koli kabelska televizija. V zloglasni epizodi se par poljublja in nato se Kennedy s svojim prebodenim jezikom spusti po Willowinem vratu. V naslednjem kadru se Kennedy premika pod rjuhami, medtem ko se Willow razširijo oči.

Leta 2004 se je v eni izmed epizod CBS-ove serije Brez sledu (Without a Trace) mladoletna deklica doživeto (in pri tem mislimo z nadzornim prikazom gledalcu) spominjala orgije, ki je vodila k umoru. Ustvarjalci so prikazali pohotne hareme napol slečenih srednješolcev. Šlo je za prvi tak prikaz seksualne zabave v zgodovini televizije. Posledica? Škandal. Tako svet staršev kot tudi ameriška družinska organizacija (American Family Association) sta tožila CBS, ki je bil na koncu oglobljen s 3,6 milijona ameriških dolarjev.

Za eno izmed najbolj pričakovanih epizod telenovele One Life to Live so na ABC-ju prvič predvajali spolni akt med dvema homoseksualcema. Oliver (Scott Evans) in Kyle (Brett Claywell) se, obdana s svečami, prepuščata čutnim poljubom. Drug drugega slečeta (kamera se približa soju sveče, ko par občuje) in ... mrk.