V oglasu volilni listič pri ženski sproži čisto pravi orgazem. Foto: You Tube
V oglasu volilni listič pri ženski sproži čisto pravi orgazem. Foto: You Tube

Pred bližajočimi se regionalnimi volitvami v Kataloniji (te bodo 28. novembra) se je na spletu pojavil oglas za Socialistično stranko te španske pokrajine, v katerem se neznana mladenka izjemno vznemiri (in pri tem spušča glasove, podobne tistim ob orgazmu), ko oddaja svoj glas za omenjeno stranko, poroča BBC. Oglas se konča z napisom: "Voliti je užitek."

Vodja konservativne opozicijske Katalonske ljudske stranke Alicia Sanchez-Camacho je prepričana, da je oglas "napad na dostojanstvo žensk". Oglasila se je tudi španska ministrica za enakopravnost Bibiana Aido (ki prihaja iz Socialistične stranke), ki pravi: "Če bi bilo to res, bi volilna udeležba skokovito narasla, ampak mislim, da to ni res in da imamo opravka z zavajajočim oglasom."

Predstavnik Zelene koalicije Katalonije Joan Herrera pa je dejal, da "bi bilo zelo težko doseči orgazem ne glede na to, katerega kandidata bi volili, vključno z mano".

Video, ki je delo podmladka Socialistične stranke Katalonije, je presenetil tudi matično stranko oz. njenega vodjo Joseja Montillo, ki pa se je na oglas odzval precej blago: "Če spodbuja ljudi, da gredo volit, je to le dobra stvar."