Stevardese so že več mesecev brez dela, zato so se odločile denar zaslužiti s koledarjem. Foto: You Tube
Stevardese so že več mesecev brez dela, zato so se odločile denar zaslužiti s koledarjem. Foto: You Tube

10 stevardes se je pomanjkljivo oblečenih postavilo ob letala oz. poziralo z njihovimi deli, iz česar je nastal vroč koledar za leto 2011.

Ceno tiskanja in oblikovanja koledarja, ki je znašala okoli 100.000 pesov (malo več kot 6.000 evrov), so dekleta plačala sama, saj so bila prepričana, da bo koledar prava uspešnica - in prav so imela. Prvo serijo 3.000 primerkov koledarja so, kot je poročal BBC, kupci takoj razgrabili, tako da zdaj tiskajo že drugo. Cena za en koledar preračunano znaša devet evrov.

Ideja se je porodila Coral Perez, ki je za tiskovno agencijo Associated Press povedala: "Prešinilo me je, da smo vse brez denarja in da se ob toliko lepih dekletih mora najti nekdo, ki bi ga zadeva zanimala." Vse ženske so bile, kot omenjeno, zaposlene kot stevardese v letalski družbi Mexicana, ki je avgusta dokončno razglasila stečaj, potem ko se je razvedelo, da njeni dolgovi znašajo več kot 800 milijonov dolarjev.

Mehiški mediji so deseterico že primerjali z junaki iz filma Full Monty o moških, ki so se po izgubi službe v krajevni jeklarni odločili, da zaslužijo s čisto pravim striptizom.

To pa ni prvi primer stevardes, ki so se slekle – že skoraj tradicionalen je namreč postal Ryanairov vroči koledar, katerega izkupiček je namenjen v dobrodelne namene. Spomladi pa so španske stevardese z golimi fotografijami opozarjale na to, da jim podjetje, ki se je prav tako znašlo v težavah, dolguje za več mesecev plač.