Pogovor v studiu ITV, ki je sprožil veliko polemik. Foto: Screenshot: Youtube
Pogovor v studiu ITV, ki je sprožil veliko polemik. Foto: Screenshot: Youtube

Voditelja jutranje oddaje This Morning na televiziji ITV Eamonn Holmes in Holly Willoughby sta gostila 42-letno Crystal Warren, ki je javno priznala, da je odvisnica od seksa. Zatrdila je, da je prava nimfomanka, ki je v življenju spala že z več kot 1.000 moškimi, in dodala, da običajno seksa od pet- do šestkrat na dan.

Pogovor je potekal v sproščenem vzdušju, nato pa jo je Holmes nenadoma vprašal: "Glede na to, da potrebujete spolnost petkrat ali šestkrat na dan, ali niste nikoli pomislili, da bi za to računali, iz tega naredili posel?" Presenečena Crystal je vprašala: "Kaj, da bi postala prostitutka," Holmes pa je nadaljeval: "Da, glede na to, da niste preveč izbirčni, zakaj ne bi to postal vaš poklic?" Gostja je ostala zbrana in mu odgovorila, da bi potem postala kot robot, zdaj pa to počne, ker v tem uživa in lahko sama izbira, kdaj in s kom bo spala.

Zanimivejši intervju kot običajno
Po koncu oddaje so se na družabna omrežja usuli številni jezni komentarji, ki so Holmesu očitali, da je bilo to vprašanje popolnoma neprimerno. "Če ima ženska rada seks, še ne pomeni, da je kur**!" so se hudovali na Twitterju. Nekateri so mu kljub vsemu stopili v bran - med njimi je bilo tudi vodstvo televizije ITV, njihov predstavnik za odnose z javnostmi pa je potrdil, da niso dobili nobene uradne pritožbe zoper voditelja: "Eamonnovo vprašanje je bilo zastavljeno v kontekstu širšega in bolj odkritega intervjuja, zaradi česar se ni še nihče pritožil."

Holmes pa se je na Twitterju branil z besedami, da je "vprašal samo to, kar so si vsi mislili", in dodal, da je bil ta intervju "zagotovo zanimivejši od običajnih 'pocukranih' pogovorov v jutranjih šovih".