Zvest je bil le zadnji ženi Lauren Bacall. Foto: EPA
Zvest je bil le zadnji ženi Lauren Bacall. Foto: EPA

Bogart naj bi tudi, ko je bil poročen, spal z vsako žensko, ki mu je bila vsaj malo všeč. V postelji z njim so končale številne lepotice, kot so Bette Davis, Jean Harlow, Marlene Dietrich in Ingrid Bergman. Razlog za avanture glavnega junaka klasike Casablanca naj bi bil strah, da je homoseksualec.

V svojem drugem zakonu z igralko Mary Philips je bil Bogart, ki je v svojem 58. letu leta 1957 umrl za rakom, precej nesrečen. Imel naj bi tudi težave s potenco, biografijo izpod peresa novinarja Darwina Porterja povzema britanski Daily Mail.

"Če vsaj Mary ne bi vsega poslabšala. Ko mi ne gre, se le še bolj norčuje iz mene. Nikoli se ne bi smel poročiti z njo," Bogartovo izpoved prijatelju citira biografija. Nekemu drugemu prijatelju pa naj bi filmska legenda zaupala celo svoja razmišljanja o samomoru.

Četrti zakon z ljubeznijo njegovega življenja
Bogart je bil poročen štirikrat - s Helen Menken, Mary Phillips, Mayo Method in Lauren Bacall. Zadnja je bila ljubezen njegovega življenja in od poroke z njo leta 1944 ni nikoli več skočil čez plot.