Elton John na predvidoma zadnjem koncertu v ZDA 20. novembra letos. Foto: Reuters
Elton John na predvidoma zadnjem koncertu v ZDA 20. novembra letos. Foto: Reuters

"Ni bolj primernega načina, da se poslovim od svojih britanskih oboževalcev," je Elton John sporočil ob napovedi zadnjega koncerta. 75-letni glasbenik bo s tem končal poslovilno turnejo Yellow Brick Road Tour.

Zdaj je povedal, da bo zadnje dejanje obsežne poslovilne turneje na odru Pyramid Stage znamenitega glasbenega festivala Glastonbury: "Komaj čakam, da sprejmem duha največjega festivala na svetu. To bo neverjetno čustveno."

Elton John je že pred petimi leti napovedal poslovilno turnejo, saj se želi posvetiti svoji družini. Zadnja turneja bi se morala končati že leta 2021, vendar je več koncertov prestavil zaradi pandemije covida-19 in tudi zaradi poškodbe kolka med padcem.

Elton John se je nedavno poslovil od ameriških oboževalcev, ko je v Los Angelesu sklenil tri zaporedne noči koncertov na stadionu Dodger, kjer se je leta 1975 z nastopom v bejzbolski uniformi zapisal med glasbene superzvezde.

Na zadnjem koncertu v ZDA je znova nastopil v bejzbolski opravi in odigral svoje hite, kot so Rocket Man, Tiny Dancer, Your Song in Philadelphia Freedom.

Na odru ga bodo spremljali glasbeni kolegi

Na odru so se mu pridružili številni glasbeniki, ki so v zadnjih letih sodelovali z njim, denimo Kiki Dee, Brandi Carlile in Dua Lipa. Ona je s sodelovanjem pri pesmi Cold Heart predstavila Eltona Johna tudi generacijam mladih oboževalcev. Kot poroča BBC, bo tudi zadnji nastop na Glastonburyju poln podobnih glasbenih sodelovanj.

Tudi organizatorji Glastonburyja so potrdili, da bo Rocket Man eden izmed glavnih zvezd festivala, na katerem bo sicer nastopil prvič v svoji več kot 50-letni karieri. Festival sicer nastopajoče običajno razkrije pozneje, govori pa se, da naj bi nastopili tudi Arctic Monkeys, Guns N' Roses in Taylor Swift.

Elton John je v svoji dolgi karieri izdal 31 studijskih albumov, prejel po pet nagrad grammy in brit, dva oskarja za filmsko glasbo, kraljica Elizabeta II. pa mu je leta 1998 podelila viteški red.