Vrnitev 40-letne Britney Spears, nekdanje najstniške popzvezdnice, je povzročila veliko pompa še pred izdajo singla. "Oki doki, moja prva pesem po šestih letih. Prekleto kul je, da pojem z enim najbolj elitnih moških našega časa. Sem navdušena, to je velika stvar zame," je vrnitev med tednom v tvitu napovedala Britney Spears.

Zdaj je singel Hold Me Closer tudi uradno zunaj. Gre za klubsko-plesno predelavo uspešnice Eltona Johna Tiny Dancer iz leta 1971, v kateri pa so tudi elementi Johnovih pesmi The One in Don't Go Breaking My Heart.

"Ko je Elton John poleti slišal prvo različico singla, je vedel, da je prepoznavni vokal Britney Spears popoln navdih, da pesem oživi," sta Britney in Elton, ki sta se sicer prvič srečala leta 2014, zapisala v sporočilu za javnost ob izdaji singla.

Popzvezdnika pojeta v sozvočju skozi celotno skladbo, njuna glasova pa sta prepojena z odmevom, zaradi česar je težko oceniti, kako se je glas Britney Spears spremenil, odkar smo jo zadnjič slišali, poroča BBC.

Konec glasbenega zatišja nekdanje zvezdnice

Projekt je prekinil več let glasbenega zatišja Britney Spears – zadnji studijski album Glory je izdala leta 2016.

Čeprav se je Britney Spears po dolgem boju lani po 13 letih dokončno znebila očetovega nadzora nad svojim zasebnim življenjem in premoženjem, se ni odločila za takojšnjo vrnitev na glasbene odre. "Ljudje nimajo pojma, kakšne grozne stvari so mi bile storjene. In po tem, kar sem preživela, me je strah ljudi in posla!"

Elton John je v intervjuju za Guardian razkril, da je avtorico uspešnic, kot so Toxic, Hit Me Baby One More Time in Oops! ... I Did It Again, za vrnitev na glasbeno sceno uspelo prepričati njegovemu možu Davidu Furnishu.

Zvočno Hold Me Closer nekoliko spominja na pesem Cold Heart, ki ga je Elton John lani posnel z Duo Lipo in je postal svetovna uspešnica.