Sam Ryder je letos osvojil evrovizijsko srebro. Foto: EPA
Sam Ryder je letos osvojil evrovizijsko srebro. Foto: EPA

Na letošnji Evroviziji so ukrajinski predstavniki pomedli s konkurenco, Sam Ryder pa je Združenemu kraljestvu priboril drugo mesto. Že nekaj tednov tako krožijo govorice, da se bodo v primeru, če Ukrajina dogodka leta 2023 ne bo mogla organizirati, tega lotili ravno Britanci.

Država naj bi imela dovolj infrastrukture za pripravo glasbenega spektakla. Nekateri glasbeni oboževalci so celo opazili, da na seznamu dogodkov za naslednje leto glasgowskega prizorišča OVO Hydro med koncem aprila in začetkom junija, ko običajno poteka Evrovizija, zeva velika luknja.

Nekateri dvomijo, da bo Evrovizija lahko v Ukrajini. Foto: Reuters
Nekateri dvomijo, da bo Evrovizija lahko v Ukrajini. Foto: Reuters

"Želeli smo organizirati Evrovizijo 2023, vendar bo, če se bo Ukrajina odpovedala organizaciji, to prevzel BBC," je zdaj zagotovil José Manuel Pérez Tornero, predsednik španskega državnega medija RTVE, poroča wiwibloggs. BBC trenutno zadeve še ni komentiral, Evropska radiodifuzna zveza pa naj bi se glede prirejanja prireditve še vedno dogovarjala z ukrajinskim medijem UA:PBC.

Ukrajina, katere predstavniki so na letošnji Evroviziji pometli s konkurenco, sicer še naprej vztraja, da bo glasbeno tekmovanje naslednje leto kljub morebitnemu nadaljevanju vojne vseeno organizirala. Tako naj bi že ustanovili organizacijski odbor. Minister za kulturo Oleksandr Tkačenko naj bi trdil, da bodo morali nekatere zahteve Evropske radiodifuzne zveze morda spremeniti, saj do zdaj dogodka še nihče ni gostil med tem, ko je v državi divjala vojna.