Prešerno razpoložena zakonca Vovk ali Maraaya, ki želita Evropo očarati s komadom Here For You. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Prešerno razpoložena zakonca Vovk ali Maraaya, ki želita Evropo očarati s komadom Here For You. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Že čez nekaj ur bo ekipa Maraaya nastopila na promocijskem koncertu v Gradcu. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Brez babic tudi (oziroma še posebej) v šovbiznisu ne gre ... Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maaraya napovedujeta uvrstitev v finale

Da, Marjetko in Aleša Vovka alias Raaya na evrovizijski Dunaj spremlja številčno razširjena družina, saj imata dva mala sinova, ki jima bo v času, ko bosta starša zaposlena z evrovizijskimi obveznostmi, prijala pozornost babic in drugih članov sorodstva. Kot sta člana glasbeno-družinske naveze povedala že po zmagi Emi, sta osredotočena predvsem na glasbo in petje in tako bo tudi na dunajskem odru, ki bo gostil 40 nastopov predstavnikov evropskih držav, poleg teh pa prvič tudi povabljenca iz "dežele tam spodaj", Avstralije.


Vse o poti Maraaye na Dunaj najdete na:

- uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in na naši interaktivni podstrani.

Maraaya se bosta za vstop v evrovizijski finale potegovala predzadnja v drugem polfinalnem izboru v četrtek, 21. maja (prvi bo v torek, 19.). Finale, v katerem ju seveda širna Slovenija pričakuje, bo dva dni pozneje, torej v soboto, 23. maja. Ne pričakujte ognjemetov ali dovršene plesne koreografije, ampak kakovostno izvedbo "smuti komada z nalezljivo melodijo" (gre namreč za pestro mešanico žanrov) Here For You. Ob njiju bo na odru stala violinistka Lara, medtem ko tri spremljevalne pevke - Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan - ne bodo vidne.

V nedeljo, 17. maja, boste lahko samo na MMC TV od 18.00 do 20.30 spremljali prenos odprtja evrovizijske vasi na Dunaju!

Marjetka bo na odru nosila "belo elegantno obleko" s podpisom oblikovalke Vesne Mirtelj, s katero sta uspešno sodelovali že pri Emi, za darila, ki jih bosta razdelila med predstavnike sedme sile in evrovizijske ljubitelje, pa sta z Raayem v prtljažnik svojega avtobusa spakirala tudi 400 parov slušalk, ki so postale zaščitni znak Maraaye (seveda so vse opremljene z logotipom dvojca), pa po tisoč kulijev, vžigalnikov, obeskov za ključe, čokoladic oziroma čokoladnih cedejev Here For You, bombonjere z domačimi pralineji, slovensko kozmetiko, šale, majice in seveda amulet za srečo oziroma energijo.


V treh evrovizijskih večerih si boste lahko na Televiziji Slovenija pred prenosi treh izborov ogledali še dokumentarni film o Conchiti Wurst ter dve oddaji lastne produkcije – Od Eme do Dunaja in Dunaj, 12 točk!

Slovenijo, kot je pred odhodom na Dunaj z vmesnim postankom za nastop v Gradcu povedala Marjetka, želita pokazati v vsej njeni veličini in z njo obkrožiti avstrijsko prestolnico. "Mislim, da bo ena lepa zgodba, vse se super razvija," pa je optimističen Raay. Pričakovanja pred nastopom so velika, uvrstitev v finale pa se jima zdi, kot sta dejala med zadnjo uradno vajo pred odhodom, zelo mogoča. "Če bomo v finalu, smo že zmagali," je denimo izjavil Vili Resnik. Na čim več kompletov 12 točk, ki jih Maraayi napovedujejo tudi poznavalci in stavnice!

V priloženem videu si oglejte, kaj vse se je dvojcu dogajalo od zmage na Emi do odhoda na Dunaj, kjer bosta Slovenijo zastopala na "šovu vseh šovov", Evroviziji.

Maaraya napovedujeta uvrstitev v finale