Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

V prvem predizboru je strokovna žirija na prvo mesto uvrstila July Jones (Girls can do anything), na tretje Batista Cadillar (Mim pravil) in na četrto Davida Amara (Še vedno si lepa). Drugouvrščeni duet LUMA (All In) je prepričal tudi gledalce in se je v finale uvrstil že po njihovem izboru. Gledalci so v prvem polfinalu sicer največ glasov namenili Steli Sofii (Tu in zdaj), sledil je duet LUMA, na tretje mesto pa so uvrstili Manouche (Si sama?).

Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Tudi v drugem predizboru so si bili žiranti in gledalci precej enotni: oboji so namreč v finale poslali LPS (po izboru žirije na 1. mestu, po izboru gledalcev na 2.). Največ glasov gledalcev je sicer zbrala Leya Leanne (Naked), na tretje mesto sta se uvrstila BQL (Maj). Žirija je drugo mesto namenila Hauptmanu (Sledim), tretje duetu Gušti in Leyre (Nova romantika) in četrto Anabel (Tendency).

Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Kako pa je bilo v finalu? Kot je znano, je svoje glasove (po evrovizijsko – 1–7, 8, 10 in 12 točk) oddalo pet strokovnih žirij s po petimi člani. Žirija kluba ljubiteljev evrovizijske popevke OGAE Slovenija, ki so jo sestavljali Eva Mavrič, Maja Tilinger, Erik Sedevčič, Boštjan Smrekar in Miran Cvetko, je največ glasov namenila LUMI.

Razglasitev rezultatov EME: Kako so glasovale žirije in kako gledalci?

Žirija glasbenih ustvarjalcev in producentov (Matjaž Vlašič, Miha Gorše, Gregor Štrasberger, Matevž Šalehar – Hamo, Gašper Šantl) je največ točk namenila zasedbi Batista Cadillac.

LPS v MMC-jevem spletnem klepetu

V ponedeljek predvidoma ob 17.00 bo pevec Filip Vidušin tudi gost MMC-jeve spletne klepetalnice, v kateri bo odgovarjal na vaša vprašanja.

Radijska žirija, ki so jo sestavljali radijski uredniki in voditelji Anita Gošte, Anja Ramšak, Blaž Maljevac, Gregor Stermecki in Žiga Klančar, je največ glasov namenila Hauptmanu.

Televizijska žirija v sestavi Anja Möderndorfer, Dajana Makovec, Tina Novak, Den Baruca in Lorella Flego je na prvo mesto postavila zasedbo Batista Cadillac, enako pa se je odločila tudi žirija glasbenih izvajalcev, ki so jo sestavljale Tinkara Kovač, Lea Sirk, Sara Briški Cirman, Eva Boto in Eva Hren.

Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Znano je, da so gledalci na prvo mesto postavili poznejše zmagovalce LPS, zdaj pa je znano tudi, koliko glasov so dobili: 3151, z 2441 glasovi sta jim sledila BQL, na tretjem mestu telefonskega glasovanja so z 2132 glasovi končali Batista Cadillac.

Po koncu tekmovanja je znana tudi porazdelitev glasov na tekmovanju EMA freš. Ogledate si jo lahko spodaj, podrobneje po tednih tekmovanja pa na družbenih omrežjih EME.

Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Vse, povezano z izborom EMA 2022, lahko spremljate na uradni spletni strani in na družbenih omrežjih Instagram, Facebook, YouTube in TikTok.

Podrobneje o EMI 2022

Sorodna novica Disko je navdušil Slovenijo. V Torino potujejo LPS!
Sorodna novica LPS po neprespani noči: "Splačalo se je, stali bomo na največjem odru na svetu"
Sorodna novica Ne Måneskin, ampak Bojan in Maja: "Boljša kot original!" "Vrhunec večera!" "Top!"
Sorodna novica Video: Zavrtite si znova vseh 12 skladb. Katera vam je najbolj zlezla v uho?
Sorodna novica Alternativna EMA - videoanaliza nastopov, ki so se uvrstili v finale
Zmagovalci EME 2022: LPS s skladbo Disko
EMA 2022, izbor