Voditelji alternativnega prenosa Eme. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Voditelji alternativnega prenosa Eme. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Pisatelj, komik, igralec, voditelj podkastov in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama, voditelj podkastov in soustvarjalec oddaje Odbita do bita na Valu 202 Anže Tomić in nekdanja novinarka Eva Košak so 25. izbor Ema spremljali s prsti na mobilnih telefonih – v živo so namreč tvitali svoje komentarje nastopov, pesmi, izvajalcev in še česa na tokratni Emi in tako še dodatno popestrili alternativni prenos. Tega si lahko znova ogledate spodaj.

Sorodna novica Na Evroviziji v Rotterdamu bo Slovenijo zastopala Ana Soklič

"V zadnjih letih mi je Ema všeč predvsem zato, ker se med njo Twitter vrne okoli deset let v preteklost, ko smo se tam večinoma kratkočasili in ga še ni prepljusnila politika," je pred slovenskim izborom pesmi za Evrovizijo dejal Pižama, ki priznava, da ni najbolj zvest sledilec dogajanja na Eminem odru, a vseeno je dovolj star, da se spomni "Coletovih kodrcev in osupljivega živopisnega rekelca v tehnikolorju", je dejal v pogovoru za MMC.

Anže Tomić je pojasnil, da je Emo resneje začel spremljati po tem, ko sta z Miho Šaleharjem dvakrat na Valu 202 pospremila Evrovizijo. "Prvi spomin, morda bolj asociacija, ki si jo lahko prikličem, pa je komad Vilija Resnika: Naj bogovi slišijo. Ne vem, zakaj, a tako je," pa pravi o svojih najstarejših spominih na Emo.

Sorodna novica 12 skladb Eme 2020, ki jim lahko prisluhnete znova in znova

Evo Košak pa na Emo vežejo tudi spomini iz otroštva, ko je prireditev skupaj z bližnjimi spremljala pred televizijskim sprejemnikom: "Spomnim se dedka, ki je obvezno zmajeval z glavo, kam gre ta svet, očeta, ki si je vedno želel bolj dinamičnih skladb, pa seveda mame in babice, ki sta najbrž vsakič glasovali za Darjo Švajger in po navadi uganili zmagovalca."

Kot je znano, se je letos za zmago na Emi potegovalo 12 izvajalcev, v napeti superfinale sta se uvrstili Lina Kuduzović in Ana Soklič, zmagala pa je Ana Soklič s skladbo Voda.

Prvi je na oder stopil Simon Vadnjal, sledili pa so mu Saška, Gaja Prestor, Ana Soklič, Inmate, Manca Berlec, Tinkara Kovač, Božidar Wolfand – Wolf, Parvani Violet, Klara Jazbec, IMSET in Lina Kuduzović. Prireditev je povezoval Klemen Slakonja.