Poleg Parvani Violet se je za napredovanje borila še Sara Petešić, ki se je pridružila skupini "srečnih poražencev", ki še lahko upajo na napredovanje. Posnetka sta pod drobnogled vzela voditelj in animator Klemen Kopina ter pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin.

Glasovanje za zmagovalca tedna bo v petek na spletni strani rtvslo.si/ema-fres. Glasovanje bo trajalo od 10.00 do 20.00. Enega zmagovalca boste določili s spletnim glasovanjem, drugega pa bo izbrala strokovna žirija.

Skladbe so še vedno v obliki delovnih različic, saj tako ljubitelji Eme in Evrovizije dobijo vpogled v ustvarjalni proces od samega začetka.

Vsak teden od ponedeljka do srede predstavljamo po dva izvajalca, vi pa lahko prek spletne ankete vsak dan določite enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Med tremi zmagovalci dneva lahko ob petkih v novem krogu znova prek spletne ankete glasujete za zmagovalca, ki pride med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta dva, saj drugega izbere strokovna komisija.

2. teden

Izmed 18 izvajalcev, ki jih je izbrala strokovna komisija, bo šest takih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Eme FREŠ. 12 izvajalcev oz. "srečnih poražencev" pa se bo v prihodnjih dveh tednih pomerilo še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju "srečnih poražencev" in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema FREŠ.

Deset finalistov Eme FREŠ se bo pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki se na Emo 2020 lahko še vedno prijavijo prek spletnega obrazca do 18. novembra.

Več o Parvani Violet in Sari Petešić si lahko preberete, če kliknete na spodnji fotografiji.