Petra Mede in Malin Åkerman bosta letošnji evrovizijski voditeljici. Foto: Eurovision.tv
Petra Mede in Malin Åkerman bosta letošnji evrovizijski voditeljici. Foto: Eurovision.tv

Kot je znano, bo zaradi Loreen in njene lanske zmage Švedska še četrtič v 25 letih gostila evrovizijsko karavano, ki se bo tudi tokrat utaborila v Malmöju. Med 7. in 11. majem se bodo zvrstili trije evrovizijski večeri (prvi in drugi polfinale ter finale), vse tri pa bosta povezovali dve uspešni Švedinji.

"Predstavljajte si, da imate možnost znova voditi Evrovizijo! Kakšna neverjetna čast," je ob tem dejala priljubljena švedska televizijka Petra Mede. "Potem ko sem jo enkrat gostila sama, drugič pa s prijetnim Månsom Zelmerlöwom ob sebi, se zdaj resnično veselim, da jo bom vodila še z Malin. Prej se nisva poznali, ampak zdaj sva se nekajkrat srečali in me je povsem prevzela. Res bo lepo delati z njo." Kot je znano, je 53-letna Mede dogodek povezovala leta 2013 (po prvi zmagi Loreen) in leta 2016, ko je Evrovizijo na švedsko pripeljal Mans Zelmerlöw.

45-letna hollywoodska zvezdnica Malin Åkerman, ki trenutno živi z družino v Los Angelesu, je sicer odraščala v Kanadi, a prihaja s polotoka Falsterbo, nekoliko južneje od Malmöja, zato ji je mesto povsem domače, so navedli na uradni spletni strani tekmovanja, Eurovision.tv.

O samem vodenju glasbenega spektakla pa je igralka dejala: "Ne vem natančno, kakšni so moji občutki. Zelo sem vznemirjena in malo živčna, a na dober način. Vedno sem oboževala Evrovizijo in da bom lahko del tega fantastičnega dogodka, sploh skupaj s Petro, je uresničitev vseh mojih sanj." Ob tem je dodala še, da je "Petra ena najduhovitejših žensk, kar jih je kdaj spoznala".

Po lanski zgodovinski zmagi – ko je Loreen postala prva ženska izvajalka v zgodovini z dvema zmagama – in ob 40-letnici zmage najuspešnejšega švedskega glasbenega izvoznega proizvoda, zasedbe ABBA, na tem tekmovanju se tako počasi že kažejo prvi obrisi letošnje evrovizijske zgodbe.

Medtem ko države še izbirajo svoje predstavnike, so pristojni prejšnji teden izžrebali okvirni vrstni red nastopov. Kot je znano, bo Slovenija in z njo Raiven nastopila v drugi polovici prvega evrovizijskega večera.