Udeleženci prvega predizbora, v katerega bodo še posebej uprte oči slovenske javnosti, saj bodo neposredni tekmeci slovenske predstavnice Ane Soklič in njene pesmi Voda, so skorajda v celoti znani. Ni znano le še, koga bodo v boj za finale poslali Irci, Švedi in Rusi.

Hrvaška, ena izmed slovenskih nasprotnic, je na sobotnem izboru Dora 2020 za zmagovalca okronala Damirja Kedža, ki se bo predstavil s pesmijo Divlji Vjetre.

Sorodna novica Katere pesmi bo morala Ana premagati za preboj v finale?

Večer v Opatiji je odprl lanski predstavnik Hrvaške Roko Blažević, ki je še enkrat predstavil pesem Dream. Nato se je predstavilo 16 tekmovalcev, sledilo je 10-minutno glasovanje.

Največ simpatij petih žirij in gledalcev ter poslušalcev sta prejela Kedžo in Mija Negovetić s pesmijo When it Comes to You, po koncu glasovanja sta imela enako število glasov, odločilni pa so bili glasovi občinstva, ki so Kedža postavili pred Negovetićevo.

V petek so svoje predstavnike izbrali tudi v Azerbajdžanu in Belorusiji. Azerbajdžan se je na internem izboru odločil, da v Rotterdam pošlje Samiro Efendi, na začetku marca pa bodo razkrili njeno pesem. Belorusijo pa bo predstavljal dvojec VAL s pesmijo Da Vidna.

V soboto je predstavnike izbralo še nekaj držav, ki pa bodo nastopale v drugem predizboru. Islandija stavi na pesem Gagnamagnið v izvedbi Daði & Gagnamagnið, Moldavijo bo zastopala Natalia Gordienko s pesmijo Prison, Estonijo pa Uku Suviste s pesmijo What Love Is.

Velikih 5 bo predstavljalo
Svoje predstavnike je izbralo tudi velikih 5 Evrovizije. Kot smo že pisali, bo Nemčijo zastopal slovenski pevec Ben Dolic s pesmijo Violent Thing, Italijo pa Diodato s pesmijo Fai rumore. Francijo bo zastopal Tom Leeb s pesmijo The Best in Me, Španijo Blas Canto s pesmijo Universo, Veliko Britanijo pa James Newman s pesmijo My Last Breath.