Leta 2019 so po vzoru hollywoodskega Pločnika slavnih v Londonu ustvarili Music Walk of Fame, kjer tlakovce pločnika v Camden Townu posvetijo glasbenim legendam in njihovemu prispevku h kulturi, družbi in življenju ljudi z vsega sveta. Prve so tako počastili rokerje The Who.

Najnovejše ime, ki nad besedo ikona krasi enega izmed kamnov, znotraj katerega je izrisana oblika gramofonske plošče, je David Bowie. "Je še ena znamenitost njegove zapuščine – glasbe, filmov, videov in vsega, kar je naredil za kulturo," je ob odkritju kulturne atrakcije dejal Michael 'Woody' Woodmansey, bobnar zasedbe Spiders from Mars, ki je spremljala britanskega pevca. Slovesnost so sicer pospremili tudi s predvajanjem Bowiejevih glasbenih uspešnic.

"Bil je edinstven"

"Bil je neverjeten izvajalec – delal je neprestano, to je bilo vidno tudi v končnih proizvodih. Mislim, da nikomur ni uspelo, da bi tako uspešno prehajal med različnimi liki in glasbenimi žanri, bil je edinstven," je še dodal Woodmansey o glasbeniku, ki je pri 69 letih sicer umrl leta 2016. Po besedah ustanovitelja posebnega pločnika Leeja Bennetta naj bi pobudo za tlakovec dal dokumentarni film o Bowieju Moonage Daydream, ki je pravkar ugledal luč sveta.

Ime zvezdnika je sicer prvo po marcu leta 2020 – pandemija covida-19 je namreč tovrstne počastitve prekinila. "Zdelo se nam je, da je izmed vseh izvajalcev zadnjih 50 let, na katere pomislimo, bil prava oseba, s katero smo se vrnili," je še pojasnil in dodal, da je bil pokojni umetnik kameleon, ki se je dotaknil veliko generacij in življenj ter tako najboljša izbira.

S tem ko je postal del pločnika, se je pridružil tudi imenom, kot so Amy Winehouse, Madness in Soul II Soul.