Joker Out in Käärijä. Foto: Dean Grainger
Joker Out in Käärijä. Foto: Dean Grainger

Joker Out so turnejo po severu Evrope začeli 17. septembra, s posebnim gostovanjem na koncertu Elvisa Costella v Oslu, s katerim so izvedli skupni singel New Wave. Že naslednji dan so v Oslu združili moči z norveško zvezdo Alessandro, ki jo je evropsko občinstvo prav tako spoznalo na Evroviziji.

V norveški prestolnici so tudi premierno predstavili novi singel Sunny Side Of London in ob tem preizkusili tudi pripomoček, ki ga bodo odslej uporabljali na vseh svojih koncertih – merilnik jakosti zvoka. Skupina bo namreč ugotavljala, kje živijo njihovi najglasnejši oboževalci, kar bodo preverjali s pomočjo merilnika decibelov.

Joker Out so dobro unovčili evrovizijski nastop. Foto: Dean Grainger
Joker Out so dobro unovčili evrovizijski nastop. Foto: Dean Grainger

Peterica se je nato podala v Stockholm, nato pa so imeli še tri nastope na Finskem, natančneje v Helsinkih, Turkuju in Tampereju, kjer je merilnik jakosti zvoka tudi zaznal trenutni rekord, 127,3 dB. Na treh finskih nastopih se je zasedbi pridružil tudi evrovizijski zvezdnik Käärijä, saj imata s pevcem Bojanom Cvjetićaninom vse od druženja v Liverpoolu posebno vez.

Joker Out so zadovoljni tudi z uspehom novega singla, saj je pesem Sunny Side Of London do konca preteklega tedna na platformi Spotify imela več kot 100.000 poslušanj.

Zasedba se zdaj pripravlja na največji samostojni koncert v karieri, ki se bo 6. oktobra odvil v Areni Stožice in za katerega je na voljo le še nekaj dodatnih vstopnic. Ljubljanskemu koncertu bodo sledili razprodani nastopi v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclawu, Poznanu in številnih drugih mestih.

Utrinke s turneje po severu Evrope si oglejte v spodnji galeriji.