Kanye West je julija začel omejeno serijo nastopov pred izdajo albuma Donda. Foto: AP
Kanye West je julija začel omejeno serijo nastopov pred izdajo albuma Donda. Foto: AP

44-letni raper bo nastopil nocoj na stadionu Soldier Field v domačem Chicagu, a vstop na prizorišče ne bo pogojen s PCT-jem. So pa omejili število obiskovalcev s 63.000, kot je zmogljiivost stadiona, na "le" 38.000.

Kanye s svojo mamo Dondo West. Foto: AP
Kanye s svojo mamo Dondo West. Foto: AP

Predstavnica čikaških parkov in javnih površin Michele Lemons je v izjavi za javnost sporočila, da z omejenim številom obiskovalcev izkazujejo, kako resno jemlje mesto pandemijo.

Sorodna novica Ogorčenje zaradi izjave Erica Claptona o cepljenju

“Nastop Kanyeja Westa je eden od številnih primerov, ki dokazujejo, da je lahko Chicago odprt in varen hkrati," je povedala za Chicago Tribune.

“S stadionom Soldier Field smo dodelali varnostne postopke v zvezi s covidom-19, kot tudi z drugimi prizorišči, in res se nam zdi, da se lahko ta dogodek varno izpelje.”

Westov koncert ob izdaji najnovejšega albuma Donda se bo začel ob 21. uri. To je tretji tovrstni stadionski dogodek pred izdajo albuma, prvi je bil 22. julija.

Raperski zvezdnik je album poimenoval po svoji ljubljeni pokojni mami, tudi zato bo čikaški koncert zanj še posebej čustven.

Znotraj stadiona replika Kanyejevega doma

Kot poroča Page Six, naj bi znotraj stadiona Soldier Field celo postavil repliko svojega otroškega doma, v katerem je živel s svojo mamo.

Donda West je umrla leta 2007 v starosti 58 let po ponesrečeni lepotni operaciji, svojo hišo v Chicagu pa je prodala leta 2003 za 121.000 dolarjev.

West je fotografijo hiše objavil prejšnji teden na svojem Instagramu (na sliki desno).

Westova, nekdanja profesorica, je tik pred smrtjo napisala knjigo spominov "Vzgajati Kanyeja: Življenjski nauki mame superzvezdnika hiphopa", v kateri je med drugim zapisala, da je Kanye v omenjeni hiši živel osem let.

Med bolj znanimi glasbenimi zvezdniki, ki so se izrekli proti covidnemu potrdilu za obisk koncertov, je še Eric Clapton, ki je dvignil precej prahu s svojo kritiko cepiv proti covidu-19.