Ne gre le za okrajšavo imena. Foto: EPA
Ne gre le za okrajšavo imena. Foto: EPA

Zvezdnik s polnim imenom Kanye Omari West, ki že dolga leta na družbenih omrežjih samega sebe naslavlja predvsem z okrajšavo Ye, se je odločil, da bo svoje celotno ime zavrgel in ga tudi uradno spremenil.

Kim priimka ni želela spremeniti. Foto: EPA
Kim priimka ni želela spremeniti. Foto: EPA

Tako je losangeleško sodišče prejelo njegovo prošnjo, da bi trenutno uradno ime in priimek nadomestil omenjeni vzdevek raperja, ki je že leta 2018 v enem izmed svojih tvitov izrazil željo o spremembi, z vzdevkom Ye pa je istega leta naslovil tudi album. V preteklih intervjujih je dejal, da ne gre le za njemu ljubo krajšavo prvega imena, temveč tudi za besedo, ki se uporablja v Svetem pismu.

V vlogi je zapisano, da se je 44-letnik za to odločil iz osebnih razlogov, dodatnega pojasnila pa ni navedel. Preden bo sprememba dejansko izvedena, pa mora predlog sprejeti še sodnik.

West je sicer v ločitvenem postopku s Kim Kardashian West, ki pa v februarski vlogi ni zahtevala spremembe svojega priimka, Westov priimek nosijo tudi njuni štirje otroci, poroča AP.

Album, posvečen materi, še vedno ni ugledal luči sveta

Grammyjev nagrajenec se trenutno še vedno pripravlja na izid svojega 10. albuma Donda, ki naj bi luč sveta ugledal že konec julija, datum pa je bil premaknjen na 26. avgust.

Album naj bi končno izšel po tretjem javnem poslušanju albuma, ki tokrat ne bo potekalo v Atlanti, ampak na stadionu Soldier Field, v rodnem Čikagu.

V okviru dogodka naj bi na sredini čikaškega stadiona zrasla tudi replika njegovega doma iz otroštva, ki ga je že pokojna mati Donda prodala leta 2003, sam pa ga je ponovno odkupil lani.