Ameriški raper se je po predstavitvi nedokončanega albuma nastanil na stadionu. Foto: AP
Ameriški raper se je po predstavitvi nedokončanega albuma nastanil na stadionu. Foto: AP

Lani je Kanye West na družbenih omrežjih napovedal izid 10. studijskega albuma, ki ga je grammyjev nagrajenec poimenoval po svoji materi Dondi West. Ta je leta 2007 pri 58 letih umrla zaradi zapletov po plastični operaciji.

Nekaj dni pred uradnim izidom albuma je West v zadnjem trenutku naznanil, da bo na stadionu Mercedes-Benz v Atlanti 22. julija potekalo prvo javno poslušanje novega albuma. Razprodanega dogodka so se udeležili tudi raper Rick Ross, Khloé Kardashian in Kim Kardashian West z otroki, celoten večer pa stvaritelj težko pričakovane nove glasbe ni spregovoril veliko besed. Nekatere skladbe sicer še niso bile popolnoma dokončane, poroča AP.

Po dogodku je na stadionu tudi ostal

Čeprav naj bi torej album Donda luč sveta moral ugledati že 23. julija, je na dan uradnega izida Justin LaBoy v objavi na družbenih omrežjih pojasnil, da je West datum izida premaknil na 6. avgust. "Svojim oboževalcem želi brez hitenja zagotoviti najboljši izdelek," je zapisal in se poslušalcem zahvalil za potrpežljivost.

Ameriški zvezdnik pa naj bi se odločil, da bo na kraju, kjer je potekala predstavitev albuma, tudi ostal. Tako naj bi se vselil in nastanil na atlantskem stadionu Mercedes-Benz, ki je očitno postal njegov začasni dom. Znotraj stadiona naj bi ostal, dokler ne dokonča in izpopolni svojega novega albuma.