Plesišče je razdeljeno na 20 sektorjev. Foto: Organizator/SMILE
Plesišče je razdeljeno na 20 sektorjev. Foto: Organizator/SMILE

Letošnji SMILE bo potekal na telovadišču Ilirija od četrtka 27. avgusta do nedelje 30. avgusta. Na njem bodo nastopili številni didžeji, ki sicer polnijo plesišča na največjih evropskih in svetovnih festivalih.

Edini v regiji

Festival bo edini tak večdnevni dogodek letos poleti v Sloveniji in širši regiji. Poleg organizacije dogodka je bil po besedah organizatorjev največji izziv iskanje nastopajočih, ki se bodo festivala lahko udeležili.

Načrt plesišča in celotnega dogodka. Foto: Organizator/SMILE
Načrt plesišča in celotnega dogodka. Foto: Organizator/SMILE

Med največjimi imeni, ki jim bomo lahko prisluhnili na letošnjem festivalu, sta Nizozemca Fedde le Grand in Maurice West, kar nekaj že napovedanih izvajalcev pa je moralo nastop zaradi pravil o vstopu v Slovenijo zadnji trenutek odpovedati. Na Portugalskem je tako ostala Rusinja Mari Ferrari, prav tako pa ne bo hrvaške didžejske zvezde Koste Radmana. Organizatorjem pa je zadnji trenutek uspelo zagotoviti sodelovanje ene največjih nemških zvezdnic deep-housa, Pretty Pink, ljubljenke zadnjega plesnega velefestivala Tomorowland.

Butična plesna izkušnja

Največji izziv za festival je gotovo potreba po upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja novega korona virusa. V ta namen so organizatorji, v sodelovanju z inštitutom, oblikovali niz varnostnih ukrepov, ki bodo po njihovih besedah zagotovili varnost vseh obiskovalcev.

V vsakem sektorju bo dovolj prostora za vse obiskovalce. Foto: Organizator/SMILE
V vsakem sektorju bo dovolj prostora za vse obiskovalce. Foto: Organizator/SMILE

Letos bodo vstopnice za dogodek personalizirane, kar bo omogočilo natančno sledenje obiskovalcev na prireditvi. Obiskovalci bodo razdeljeni na sektorje, v katerih bo naenkrat lahko le 20 ljudi, celotno plesišče pa je omejeno na 440 obiskovalcev. Vsak sektor bo imel lastnega natakarja in toaletne prostore ter dovolj prostora za sedenje in plesanje. Poleg tega bodo zagotovili dovolj razkužila in zaščitnih mask, izkušnja pa bi lahko bila po njihovem mnenju celo bolj butična in edinstvena.