Keučeva se s skladbo Zmorem predstavlja javnosti z lastnim besedilom in melodijo. Kot je dejala za MMC, je sodelovala tudi pri ustvarjanju aranžmaja. Foto: Dejan Nikolič
Keučeva se s skladbo Zmorem predstavlja javnosti z lastnim besedilom in melodijo. Kot je dejala za MMC, je sodelovala tudi pri ustvarjanju aranžmaja. Foto: Dejan Nikolič
Maja Keuc
Keučeva je v finalu letošnje Evrovizije Sloveniji pripela 13. mesto. Foto: Reuters

Besedilo pesmi je v prvi vrsti spodbuda vsem tistim, ki imajo nizko samozavest ali pa drugim ljudem dovolijo, da preveč vplivajo na njihovo delovanje pri doseganju ciljev, trdi Keučeva.

"Verjamem, da se vsak trud obrestuje, včasih tudi na drugačen način, kot bi pričakovali. Če sami ne verjamemo vase, kako bodo potem šele drugi verjeli v nas? Ko mislimo, da več ne zmoremo, smo šele na polovici svojih moči," meni pevka in dodaja: "Najbolj so o meni dvomili - in nekateri še vedno - nevoščljivi ljudje, ki se jim v življenju še ni bilo treba za kakšen dosežek in osebno zadovoljstvo preveč pretegniti."

Maja je svojo evrovizijsko misijo uspešno končala letos. V Azerbajdžanu, kjer bo potekala Evrovizija 2012, pa jo lahko naslediš prav ti!

Več informacij o sami oddaji in prijavnico najdete na
spletni strani Misija Evrovizija!

- Prijavnica na misijo

- Odgovori na pogosta vprašanja

- Misija Evrovizija na Facebooku

- Misija Evrovizija na Twitterju

Keučeva je po uspešno končani evrovizijski zgodbi v polnem pogonu, da uresniči svoj novi veliki cilj v življenju - posname prvi samostojni studijski album. Pred dnevi je javnosti predstavila prvi singel z nastajajočega prvenca - Zmorem. Zanj je napisala tako besedilo kot melodijo. Ves čas sodeluje tudi pri idejah za aranžma. Za Zmorem sta ji pri tem elementu ustvarjanja skladbe priskočila na pomoč Marco Grabber in Krešimir Tomec (Cubismo).

"Skladbe sem začela pisati že v zgodnjih najstniških letih in tako je Zmorem nastala tik pred mojim 15. rojstnim dnevom," je za MMC dejala Keučeva in dodala, da je zelo vesela, da je skladba, ki je čakala v predalu na izid, zdaj zaživela v zvočni podobi.

Gre za razigrano funky-soul obarvano skladbo, ki je dober pokazatelj tega, kaj Keučeva pripravlja za svoj album, ki bo predvidoma izšel jeseni. "Vključila sem tudi malce motowna, reaggeja, r'n'b-ja ... Plošča bo zelo razgibana," je poudarila pevka.

Svojemu cilju - izdaji prve plošče - bo prilagodila tudi letošnji dopust, saj ga bo delno preživela v snemalnem studiu. "Imam pa tako poln urnik vseh aktivnosti, ki jih je moje glasbeno udejstvovanje prineslo v zadnjem letu, da je potrebnega veliko truda, da usklajujem vse skupaj. Ampak sem vztrajna, trmasta, sledim svojim sanjam in ciljem, zato mi ni težko. Seveda je velika razlika, ali ti skladbe za album napiše nekdo drug ali pa si sam avtor in si del kreativnega procesa," je poudarila Keučeva.

Njen novi singel lahko poslušate spodaj.