Kljub zapletenim družbenim razmeram v svetu v uredništvu Radia Si pričakujejo veliko novih odličnih skladb, polnih pozitivizma in veselja. Foto: Radio Si
Kljub zapletenim družbenim razmeram v svetu v uredništvu Radia Si pričakujejo veliko novih odličnih skladb, polnih pozitivizma in veselja. Foto: Radio Si

Radio Si, ki letos zaznamuje 35 let delovanja, svojega jubileja zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo mogel praznovati, kot je načrtoval.

Zato so se odločili, da bodo pripravili glasbeni natečaj, ki so ga poimenovali 35 years for you.

Pri Radiu Si verjamejo namreč, da se je v preteklosti, tudi v najbolj kriznih časih, ustvarjala odlična glasba. Slovenske glasbenike zato pozivajo, naj seveda ostanejo doma in ustvarjajo odlično glasbo. "Odlična glasba se rojeva tudi v karanteni," sporočajo z radia.

Več o razpisu

Vse podrobnosti razpisa in pogoje prijave najdete na spletni strani www.radiosi.eu.

Z demoposnetki dveh, še neobjavljenih skladb se lahko do 24. aprila prijavite uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, ki želite pridobiti možnost studijskega snemanja in koncertnega nastopa ob 35-letnici Radia Si.

Ker gre za specifične razmere, dovoljujejo, da se izvajalci tokrat prijavijo z minimalističnimi demoposnetki, lahko le ob spremljavi enega glasbila.

Koncerti na Radiu Si
Obenem na Radio Si vabijo tudi k poslušanju koncertov, ki jih bodo ponudili med 24. marcem in 17. aprilom. Vsak torek in petek bodo ob 20. uri na sporedu koncerti slovenskih glasbenih skupin, ki so bili posneti ob preteklih obletnicah Radia Si. Obetajo se koncerti skupin Tide, Gušti in Polona, Gal in Galeristi, Big foot mama, HappyOlMcweasel, Katalena, Elvis Jackson, Siddharta.

Program za tujo javnost
Program za tujo javnost, Radio Si, je že od ustanovitve leta 1985 predvsem namenjen tujcem, ki v Sloveniji živijo, delajo, študirajo, tistim, ki prihajajo v Slovenijo na poslovni ali turistični obisk, in vse večjemu številu tujih voznikov, ki dnevno prečkajo Slovenijo. Tako tudi tujci dobijo vse pomembne informacije o Sloveniji. V programu lahko slišijo novice v tujih jezikih vsako polno uro, turistične in servisne informacije za tujce, kratke magazinske oddaje ter najaktualnejše prometne informacije podnevi in ponoči vse dni v letu.

Iz leta v leto pa Radiu Si raste priljubljenost tudi med mlajšo in srednjo generacijo slovenskih poslušalcev, ki jim tuji jeziki ne predstavljajo komunikacijske ovire.