Tekmovanje ISC ali International Songwriting Competition je eno izmed največjih na svetu, udeležili pa so se ga tudi Jaka Peterka, Jaka Ažman, Blaž Horvat in Dejan Macura, člani slovenske rockskupine Imset.

Sorodna novica Mladi glasbeniki, viseč s stolpnice, priredili koncert v zraku

V letošnjem letu so se izmed 26.000 izvajalcev z vsega sveta uvrstili v finale mednarodnega tekmovanja, na katerem so bili v žiriji tudi Coldplay, Blackbear, Bebe Rexha, Hozier, Jeremiah Fraites iz skupine The Lumineers in Joe Hahn iz zasedbe Linkin Park. Med najboljše so se Domžalčani prebili tako s skladbo Lost Inside kot tudi All The Same, obe pa sta bili ob prijavi še neizdani. Prva se je v kategoriji Lyrics (kategorija za najboljše besedilo) zavihtela na 6. mesto, druga pa je v kategoriji Rock osvojila 9. mesto.

Tako so se uvrstili med manj kot en odstotek najboljših na svetu, vedno več zanimanja pa zanje prihaja tudi iz tujine. Sicer že dolga leta sodelujejo z Matejem Pečaverjem, ki je med drugim ustvarjal tudi s skupino Parni valjak. Z novim singlom All The Same, ki so ga izdali konec maja, pa so združili moči s producentom Chrisom Athensom, ki je sodeloval tudi z AC/DC in Rito Oro. Videospot za pesem, ki ga je režiral Matic Gabriel, naj bi produkcijsko veljal za enega najbolj dodelanih videospotov v Sloveniji.

Do zdaj so že sodelovali s tujimi ustvarjalci

Imseti so svoj prvi album Persona, ki je izšel leta 2018, dokončali s producentoma iz newyorškega studia Sterling – Tedom Jensenom, ki je med drugim sodeloval tudi z zasedbo Green Day, in Chrisom Gehringerjem, ki je ustvarjal tudi s 21 Pilots in Duo Lipo. V istem letu je SAZAS rockskupini izmed 133 izvajalcev v Sloveniji podelil nagrado za najboljšo skupino, takrat pa so tudi podpisali pogodbo z eno največjih založb Nika Records v sodelovanju z Universal Music Group.

Med drugim so kot prva slovenska skupina dvakrat nastopili pred legendarnimi Dire Straits (experience), pot koncertiranja pa so si nato delili tudi z Bijelom Dugmetom in Prljavim kazalištom.

Lani so se člani, ki so do zdaj sodelovali tudi s Siddharto, Omarjem Naberjem in Alyo, predstavili na EMI 2020, kjer so predstavili pesem Femme Fatale. Delo je prek družbenih omrežij pohvalil tudi Stingov bobnar Manu Katche. Lansko poletje so izdali tudi balado Lajf, skupaj s Hit Radiem Antena pa se je zasedba odločila za koncert v živo, kjer so bili člani privezani na 70 metrih vrvi, viseli pa so s TR3 stolpnice v Ljubljani.