Superfinalistki Eme 2020 Ana Soklič in Lina Kuduzović. Foto: Adrijan Pregelj
Superfinalistki Eme 2020 Ana Soklič in Lina Kuduzović. Foto: Adrijan Pregelj
Zmagovalna skladba Eme 2020: Ana Soklič - Voda

Žirantke so bile po 12 pesmih letošnjega izbora pred težko nalogo, rezultati prvega kroga pa so: na prvem mestu je končala Ana Soklič s pesmijo Voda, na drugem mestu je bila Lina Kuduzović Man like u, tretja je bila skupina Parvani Violet s pesmijo Cupid.

Kot razkrivajo rezultati, na četrtem mestu najdemo trojico: Simona Vadnjala s pesmijo Nisi sam, Saško s pesmijo Še kar lovim tvoj nasmeh in Tinkaro Kovač s pesmijo Forever.

Na sedmem mestu nato najdemo Gajo Prestor s pesmijo Verjamem vase, Inmate s pesmijo The Salt in Klaro Jazbec s pesmijo Stop the world.

Anina pot do zmage na Emi

Deseto mesto je pripadlo Manci Berlec s pesmijo Večnost, enajsto skupini Imset s pesmijo Femme Fatale in na zadnjem, 12. mestu je Božidar Wolfland Wolf s pesmijo Maybe Someday.

V drugem, finalnem krogu so bili na vrsti gledalci in poslušalci, v telefonskem glasovanju so 5035 glasov namenili Ani Soklič, Lini Kuduzović pa 4369 glasov. Če spremenimo v odstotke, je Ana Soklič slavila s 53,54 odstotka glasov.

Foto: Facebook Ema Eurovision
Foto: Facebook Ema Eurovision

Ob koncu tekmovanja so znani tudi glasovi iz letošnje novosti, Eme Freš, kjer so svojo priložnost dobili mladi izvajalci. Parvani Violet in Saška so si tako na Emi Freš pripeli nastop na Emi 2020.

Strokovno komisijo, ki je izbrala enega od dveh zmagovalcev tedna takrat še samo spletnega tekmovanja #emafres, so sestavljali Urša Mihevc iz skupine Fed Horses, Rok Ahačevčič iz skupine Lumberjack, Jernej Vene, glasbenik urednik Vala 202 in Klavdija Kopina, vodja projekta z MMC RTV Slovenija.

Foto: Ema Eurovision
Foto: Ema Eurovision