Obiskovalce koncerta je na odru presenetila večina ustanovnih članov skupine. Foto: EPA
Obiskovalce koncerta je na odru presenetila večina ustanovnih članov skupine. Foto: EPA

Čeprav so se srečali tudi leta 2012, ko so jih sprejeli v Dvorano slavnih rock'n'rolla, je bila to Adlerjeva prva prava koncertna izkušnja s trenutno zasedbo: Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Melissa Reese in Frank Ferrer. S skupino je odigral skladbi Out Ta Get Me in My Michelle.

Pred kratkim je o slavni turneji spregovoril tudi kitarist Slash. "Prepričani smo bili, da se v takšni postavi nikoli več ne bomo vrnili na odre, zato smo še vedno v nekakšnem šoku," je dejal v intervjuju.

"Neverjetno je, v bistvu se razumemo precej dobro. V vseh teh letih smo vsi prišli zelo daleč, zato se imamo resnično super."

Adler je bil leta 1990 skupino primoran zapustiti zaradi težav s prepovedanimi mamili, na letošnji turneji pa naj ga ne bi bilo zaradi zdravstvenih težav. "Adler ima težave s hrbtenico, zato bo moral na operacijo," je za Rolling Stone povedal njegov dober prijatelj.

Glede na odlično razumevanje med člani skupine so se zopet začele pojavljati govorice, da se jim bo za dalj časa pridružil tudi Adler. "Adler še ni psihično pripravljen na celotno turnejo z Gunsi. Morda bo na kaj takšnega pripravljen z leti, morda pa nikoli," dodaja prijatelj.