Taylor Swift je nominirana tudi za brita v kategoriji najboljše mednarodne soloizvajalke. Foto: Reuters
Taylor Swift je nominirana tudi za brita v kategoriji najboljše mednarodne soloizvajalke. Foto: Reuters

V torek zvečer bodo v Areni O2 v Londonu podelili letošnje britanske glasbene nagrade. Že pred samo prireditvijo pa so z akademije, ki brite podeljuje, sporočili, da bo letošnja glavna nagrajenka, torej dobitnica brita za svetovno glasbeno ikono, Američanka Taylor Swift. 31-letna glasbenica bo nagrado dobila za svoj "neverjeten vpliv na glasbo po vsem svetu, izjemen repertoar in dozdajšnje dosežke" in postala šele prva ženska z omenjenim laskavim nazivom, so še pojasnili organizatorji.

"Taylorina kariera je nepredstavljiva, njena glasba pa je vplivala na ljudi po vsem svetu," so po poročanju PA-ja pri akademiji še zapisali v sporočilu za javnost in dodali: "Svoje delo je izkoristila za to, da je opozorila na številne globalne problematike, nazadnje tudi za promocijo sprejemanja članov LGBTQ-skupnosti."

Med dozdajšnjimi prejemniki prestižne nagrade so prepoznavna britanska glasbena imena, na primer Elton John, David Bowie in Robbie Williams.

Taylor Swift je sicer nominirana tudi za brita za najboljšo mednarodno soloizvajalko, kar je njena šesta nominacija za brita. Največ nominacij (po tri) za letošnje britanske glasbene nagrade imajo sicer Dua Lipa, Arlo Parks, Celeste, raperski duet Young T & Bugsey ter didžej in producent Joel Corry. Prireditev, ki si jo bo v sklopu nacionalnega pilotnega projekta v živo ogledalo 4000 ljudi, vodil pa jo bo komik Jack Whitehall, bo v torek zvečer po lokalnem času.